Konya’nın Beyşehir ilçesinde, çeşitli nedenlerle konut edinmek isteyenlerin sözleşme imzalamayarak vazgeçmesi üzerine TOKİ Başkanlığı tarafından yeniden satışa çıkarılan konutlardan kura çekilişine katılan 304 kişiden 62’si kiracılıktan kurtulmanın sevincini yaşadı.

Beyşehir ilçesinde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Beyşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile Avşar Mahallesi’nde hayata geçirilen 2. Toplu Konut Projesi kapsamında 469 konut inşa edildi. Bir süre önce konutların hak sahipleri noter huzurunda çekilen kura ile tespit edildi. Ancak, çeşitli sebeplerle bu konutlardan edinmekten vazgeçenler olunca boşa çıkan 62 konut Beyşehir’de TOKİ Başkanlığı tarafından yeniden satışa çıkarıldı. Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde TOKİ Başkanlığı tarafından yeniden satışa sunulan 3+1, 2+1 ve alt gelir grubuna yönelik konutların yeni hak sahipleri yine noter huzurunda çekilen kuranın ardından belirlendi. 304 kişinin başvuruda bulunduğu konutlara kura sonucu ismi tespit edilen 62 kişi sahip olabildi. Salonda, önce toplam 221 kişinin başvuru yaptığı G Tipi konutlar için önce 3+1 konut tipi konutların hak sahiplerinin belirlenebilmesi için kura çekimi yapıldı, 26 asil hak sahibi böylece belirlendi. Ardından 2+1 konut tipinde çekilen kura neticesinde 10 asil hak sahibi belli oldu. Daha sonra ise 83 başvuru sahibinin bulunduğu alt gelir konut tipinde 26 konut için kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekimleri sonrasında her üç konut tipinde yedek isimler de belirlendi. Kuralar çekilirken bazı aileler büyük sevinç yaşarken, bazıları sevinç gözyaşları döktü. Kura çekimi için salona gelenlerden bazıları eşine ve yakınına çıkan daire hakkında telefonla bilgi verirken, yaşadığı sevinci onlarla paylaştı.

Çekilen kura sonucu yüzü gülen evli ve 4 çocuk annesi Yasemin Öz, gazetecilere yaşadığı mutluluğu gözyaşlarıyla anlatırken, “Çok mutluyum, bir hayaldi, 15-16 yıldır bu anı bekliyordum” dedi. Eşinin memur olduğunu ve rüyasının gerçek olduğunu anlatan Öz, “Hayaller gerçek oluyormuş, onu anladım. Mutluluk gözyaşı bunlar. Eşim ‘fazla hayal kurma’ falan diyordu ama bu sefer gerçek oldu. Yedek de değil gerçek 200-300 kişi arasından Rabbim kısmet etti. Daha önce de başka evler için bakmıştım ama hep pürüz çıkmıştı. Nasip kısmet TOKİ’ye imiş. Darısı diğerlerinin başına Kuradan sonra ilk aklıma gelen annem oldu, onu aradım ve haber verdim” diye konuştu.

Kura sonucu konut sahibi olmaya hak kazanan Yaşar Kırotu da, yaşının 63 olduğunu ve doğduğundan bu yana kiracı olduğunu vurgulayarak, “63 yıllık hayal gerçek oldu. Sebep olanlardan Allah razı olsun, çünkü belirli bir yaştan sonra artık son umutlardı bunlar. Devletimiz bizlere vatandaşlarımıza hepimize böyle bir imkan sağladığı için sebep olanlardan Allah razı olsun, bu anlatılmaz, anlatılamaz .Düşünün artık son noktaya, durağa geliyorsunuz ve orada bir şeyler filizleniyor; bu filizlenmede devletimiz tarafından olduğu için kat kat bir sevinç var” şeklinde konuştu.