MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi'ne kurulması planlanan rüzgar enerji santraline (RES) tepki gösteren ve çalışmalara engel olacaklarını ifade eden grubu, Bodrum Emniyet Müdürü Can Candaş ikna etti.

Rüzgar Elektrik Üretim AŞ tarafından kurulması planlanan rüzgar santraline karşı çıkan bir grup, Geriş Mahallesi'nde bir araya geldi. Bölgede arazisi bulunanların avukatı Remzi Kazmaz'ın da katıldığı toplantıya, Bodrum Emniyet Müdürü Can Candaş da davet edildi. 

Toplantıda konuşan avukat Remzi Kazmaz, çalışmalarla ilgili Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ancak bu karara uyulmadığını iddia etti. Bölgede kamulaştırma işleminin henüz bitmediğini ifade eden Kazmaz, "Çünkü Danıştay bu konuyla ilgili nihai kararını vermedi. ÇED raporuyla ilgili de Muğla İdare Mahkemesinde devam eden dava var" dedi.

- "Yasal ve hukuk içerisinde haklarımızı savunalım"

Emniyet Müdürü Candaş da  eksik evrakın Kaymakamlık makamına ulaştığını ve firmanın dört noktada çalışma izinlerinin bakanlıkça verildiği bilgisini aldıklarını aktararak, şöyle konuştu:

 "Jeolojik etüt raporu da ulaşmış. Sadece bu bölgelerde çalışma yapılıyor. Bize deseler ki 'Yarın çalışmalar durdurulacak' durdururuz. Geçtiğimiz günlerde şirketin çalışmalarına nasıl izin verilmediyse şirketin çalışmasına engel olmaya çalışanlara da izin vermeyiz.

Hukukun üstünlüğüne inanıyorum. Yasal sınırlar çerçevesinde ben hem sizin hakkınızı hem de onların hakkını korurum. Kalkıp da marjinal gruplar konuşursa onlar da benden çok sert bir şekilde cevabını alır. Böyle bir şeyin olacağını düşünmüyorum. Yasal ve hukuk içerisinde haklarımızı savunalım." 

Konuşmaların ardından bölge sakinlerini de dinleyen Candaş, çalışmalara engel olmak istediklerini söyleyen arazi sahiplerini ikna ederek sakinleştirdi.