MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde bir eve girerek elektronik eşya çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Gümbet Mahallesi'nde bir eve girilerek hırsızlık yapıldığı yönünde ihbar alan Bodrum Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. 

Bodrum'daki bir mimara ait evde gerçekleşen hırsızlık olayında, polis ekipleri evde yaptıkları inceleme ve aldıkları bilgiler doğrultusunda, zanlıların bir oyun konsolu, bir dizüstü bilgisayar, bir LCD televizyon, fotoğraf makinesi, saat ve bir adet mont çalındığını tespit etti. 

Yapılan fiziki takip sonucunda evden çalınan televizyonun Y.C. isimli kişiye satıldığını öğrenen ekipler, buradan yola çıkarak hırsızlık zanlısı M.Ş. ile ona yardım ettiği iddia edilen B.A. isimli kişilere ulaştı. İki şüpheli ile hırsızlık malzemelerini satın aldığı öne sürülen Y.C. polis ekiplerince yapılan operasyonla gözaltına alındı. 

Hırsızlık malzemesini alan Y.C'ye ekiplerce idari para cezası uygulandı. Zanlılar emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Bodrum Adliyesine sevk edildi. Zanlılardan M.Ş. çıkartıldığı mahkemece "evden hırsızlık" suçundan tutuklanırken, ona yardım ettiği belirtilen B.A. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Ele geçirilen malzemeler sahibine teslim edildi.