Boğaziçi Belediyesi ile DERGAZ arasında doğalgaz protokolü imzalandı. Doğalgaz aboneliklerin başladığı beldede kasım ayı sonuna kadar gaz arzı için çalışmalar tamamlanacak.

Geçtiğimiz aylarda doğalgaz döşeme çalışmalarının tamamlandığı Boğaziçi’nde gaz rezervine sayılı günler kaldı. Bu kış doğalgaz kullanacak olan Boğaziçi’nde belediye ile DERGAZ arasında protokol imzalandı.

Belediye Başkanı İbrahim Ercan, Boğaziçi Beldesine doğalgaz yatırımın kazandırılması noktasında emeği geçenlere teşekkür etti, hanelere doğalgaz kutularının yerleştirildiğini, abone başvurularının alınmaya başladığını söyledi.

DERGAZ Bölge Müdürü Mustafa Doğan ise, Boğaziçi’ne kasım ayı sonuna kadar gaz verileceğini söyledi ve sadece beldede 30 km ye yakın imalat yapıldığını bildirdi.

Doğan, “Bu çok ciddi bir rakam. Gitmediğimiz bölge kalmadı. Sadece kuzey cephesinde bir bölümümüz kaldı. Orayı da gelecek seneye yetiştireceğiz. Servis hattı çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda 162’nin üzerinde binanın kutusu tamamlandı. Toplamda 450 civarında servis kutusu koyacağız. Kasımın sonuna kadar gaz arzını yetiştirmiş olacağız. Vatandaşlarımız DERGAZ’ın yeni binasına sadece kimlik fotokopileriyle gelerek abonelik bağlantı bedelini yatırdığında kasımdan itibaren gaz arzını kullanacaklardır” dedi.

Konuşmaların ardından hayırlı olsun dilekleri ile Belediye Başkanı İbrahim Ercan ve DERGAZ Bölge Müdürü Mustafa Doğan arasında protokol imzalandı.