Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere özel açılan ‘Engelsiz Plaj’ına engelli vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Günlük 100 kişiye yakın vatandaşın gelip denize girdiği plajda, vatandaşlar engelsiz vatandaşlarla birlikte denize girmenin keyfini çıkartıyor.

Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve geçtiğimiz hafta resmi açılışı yapılan ‘Engelsiz Plaj’da engelliler yüzmenin keyfini yaşıyor. Türkiye’de bir örneği bulunmayan plajda görme engelli ve dezavantajlı bireylerin kolaylıkla yüzmeleri için ses veren dubalar yer alıyor. Eğimli bir rampadan tekerlekli sandalyeli vatandaşlar kimsenin yardımı olmadan suya kadar ulaşabiliyor. Engelliler için merdiven ve lift yardımıyla suya inebilecekleri bir asansör sistemi yer alıyor. Ayrıca yüzmeden güneşlenmeye, duşa kadar normal bir vatandaşın yararlanabileceği hizmetlerden rahatlıkla faydalanabiliyorlar. Plajda engelliler için 4 cankurtaran ve 2 güvenlik görevlisi vardiyalar halinde hizmet veriyor.

“Bundan iyisi can sağlığı”

Bursa’dan Antalya’ya tatile gelen yüzde 93 engelli Mustafa Güler, yapılan hizmetten dolayı çok memnun olduğunu belirterek, “Böyle bir yeri bulduğumuz için çok teşekkür ediyorum. Normalde girmekten dolayı zorlanıyorum. Oldukça rahat bir şekilde denize giriyorum. Görevliler de yardımcı oluyor. Yukarıdan alıyor, denizin içerisine kadar koyuyor, denizin içerisinden çıkarıp tekrar yerimize koyuyorlar. Bundan iyisi can sağlığı” diye konuşurken, Almanya’dan gelen bedensel engelli Nazife Erdem ise ilk defa halk plajında rahat bir şekilde denize girdiğini belirterek, “Bizim için yapmışlar, gerçekten süper. Yapanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Oğlum çok mutlu”

29 yaşındaki doğuştan engelli oğlu Gökhan Baş’ı denize getiren Güngör Baş, “Önceden böyle rahat denize girme imkanımız olmuyordu. Şimdi asansörlü bir şekilde denize rahatça giriyoruz. Oğlum çok mutlu oldu. Belediye başkanından Allah razı olsun” diye konuştu.