Çanakkale’nin Çan Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında doğum ve ölüm gibi önemli günlerde de vatandaşları yalnız bırakmıyor.

Çanlı vatandaşlar, Çan Belediyesi’nin resmi internet sitesini kullanarak Mezarlık bilgi sistemi ile mevta bilgilerine ayrıntılı olarak ulaşabiliyor. Ayrıca cenazelerin anlık olarak duyurulmasına olanak sağlayan teknik altyapı sayesinde Çan Belediyesi’nin internet sitesinden vefat eden vatandaşların akraba ve yakınlarının en hızlı şekilde bilgilendirilmesi sağlanıyor.

Belediyenin şehir mezarlığına konumlandırdığı mezarlık bilgi sistemi erişim ekranı, kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlara hizmet veriyor. Vatandaşlar erişim ekranından mezarlık bilgi sistemine girerek mevta bilgilerine ayrıntılı olarak ulaşabiliyor. Yakınlarının mezarlık içinde yer alan konumlarına ve kabir fotoğraflarına sistem sayesinde ulaşabilen vatandaşlar tüm bu bilgilerin basılı dökümünü de alabiliyor.

Cenaze hizmetlerini ücretsiz veren Çan Belediyesi, mezar yeri tahsis edilmesi, kefen, cenaze yıkaması, cenaze aracı ve ulaşım için otobüs tahsisi, cenaze anonsu, cenazenin şehirlerarası nakli ve hatta mezar tahtasına kadar destek sağlıyor. Çan Belediyesi öte yandan, aile istediği takdirde taziye evinde yemek ikramı gibi tüm hizmetlerini ücretsiz gerçekleştiriyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu; “Son yıllarda fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal ve insan merkezli belediyecilik dünya çapında önem kazanmıştır. Bununla birlikte göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, taşıdığımız vizyon gereği ‘önce insan ve önce insana hizmet’ prensibimizden hiç vazgeçmedik hamdolsun. Bu çerçevede bölgede imza attığımız ilklerin haklı gururunu tüm Çan halkımız adına yaşamaktayız. Bu anlamda yeni çocuk sahibi olan anne babalarımızı ziyaret ederek minik hemşerilerimize ‘hemşerilik beratlarını’ ve hediyelerini veriyoruz. İşte o ailelerin gözlerindeki mutluluğun bizlere verdiği motivasyon paha biçilemez. Ayrıca ölüm gibi en acı ve hüzünlü günlerinde hemşerilerimizin yanında olmak da bizler için çok önemli. Onların bu kederli günlerinde telaşlarını hafifletmek,yalnız olmadıklarını ve Çan Belediyesi’nin yanlarında olduğunu hissetmelerini sağlamak için gayret ediyoruz" ifadelerine yer verdi.