ÇEDAŞ, KalDer tarafından verilen ‘EFQM Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız belgesini’ almaya hak kazanan ilk elektrik dağıtım şirketi oldu.

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (ÇEDAŞ) kurumsallaşma çalışmaları, müşteri, çalışan ve paydaş memnuniyet düzeyleri ile hizmet kalitesinin artırılmasında rehber model olarak belirlediği Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Mükemmellik Modeli programı kapsamında Türkiye Kalite Derneği (KalDer) yetkililerinin yaptığı saha ziyareti çalışmaları tamamlandı.

ÇEDAŞ,“Mükemmellikte Tanıma Programı” çerçevesinde dokümantasyon hazırlıklarını tamamlayarak ‘Mükemmellikte Yetkinlik’ değerlendirmesi başvurusunda bulundu. Mükemmellikte Yetkinlik Değerlendirmesi saha ziyaretleri 16-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi. ÇEDAŞ birimlerine yapılan ziyaretlerde EFQM Mükemmellik Modeli programı kapsamında yapılan çalışmalar yerinde incelenerek uygulamalar konusunda çalışanlarla görüşme yapıldı. Saha ziyaretleri ve yapılan görüşmeler sonucunda ÇEDAŞ, “Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız” belgesi almaya hak kazandı.

Müşterilerine kaliteli, kesintisiz ve sürekli elektrik dağıtım hizmeti sunmak amacıyla hizmet kalitesini her geçen gün artırarak çalışmalarını sürdüren ÇEDAŞ, EFQM “Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız” belgesi almaya hak kazanan Türkiye’deki ilk elektrik dağıtım şirketi oldu.

Ödül töreni Kasım ayında

Ulusal Kalite Hareketi’ne 2017 Temmuz ayında dahil olan ÇEDAŞ, “Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız” belgesini 14-15 Kasım 2017 tarihlerinde Dönüşüme Liderlik ana temasıyla İstanbul’da gerçekleştirilecek 26. Kalite Kongresi’nde alacak.

ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, kurumsal kalite kültürünü oluşturmanın, geliştirmenin ve sürdürmenin hizmet kalitesi açısından da önemli olduğunu belirtti.

Elektrik dağıtım sektöründe Türkiye’de ve Avrupa’da örnek bir şirket olmayı hedeflediklerini dile getiren Akboğa, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak, ELDER organizasyonu ile yapılan Sektör Toplantıları’nda dağıtım şirketlerine müşteri memnuniyeti ve kaliteye yönelik hedefler vermişti. Bu hedefleri tetikleyecek, diğer dağıtım şirketlerine model olma yolunda bizler için önemli çalışmalardan birisi de EFQM Mükemmellikte Yetkinliğin belgelendirilerek tescillenmesi oldu. Bu kapsamda, KALDER tarafından 16-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında şirketimizde incelemede bulunuldu ve inceleme sonucunda ÇEDAŞ’ın Mükemmellikte Yetkin bir şirket olarak 5 yıldız alması ve dağıtım şirketleri arasında ilk olması mutluluk verici. İncelemeler sonucunda edinmiş olduğumuz tecrübede bizler için çok önemli. Uzun soluklu bir süreç olan kalite yolculuğunda bundan sonraki hedefimiz Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü almak” ifadelerini kullandı.