AYDIN (AA) - Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı uzmanlarının kente gelerek inceleme yaptığı bildirildi.

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'i bir süre önce ziyaret ettiklerini hatırlatarak, Bakan Bilgin'in Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması sürecinde gerekli incelemelerin yapılması talimatını verdiğini ifade etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı uzmanlarının kente gelerek inceleme yaptığı, uzmanlar tarafından faal bir havalanında olması gereken temel unsurlar ile Çıldır'daki mevcut eksiklikler karşılaştırılarak maliyet hesabı yapıldığını aktaran Öz, "Yapılan ilk değerlendirmenin ardından hazırlanan rapor sonucunda, ilk etapta 2 bin 500 metrelik bir pistin yapımı gündeme alınmış, bununla birlikte ihtiyaç halinde pistin 3 bin metreye çıkarılabileceği planlanmıştır. Diğer taraftan ana terminal binası, teknik bina, itfaiye binası, güvenlik kulübeleri ve aydınlatma gibi kısımların da kaba maliyetleri hesaplanmıştır" diye konuştu.