ABD vatandaşı Jessica Marie Seferoğlu ile evlenen Tur rehberi Umut Seferoğlu’nun hayatı kayın validesi ve eşinin çocuklarını ABD’ye kaçırmasıyla alt üst oldu. Çocuklarını göremeyen baba, yetkilerden yardım bekliyor.

Tur rehberi olan Umut Seferoğlu ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Jessica Marie Seferoğlu ile 9 yıl önce eşinin kayın validesi tarafından tanıştı. Atlanta’da yaşayan kayın valide Suzan Turek Barfoot’i 2006 yılında tur için geldiği Türkiye’de rehberliğini yaptı. Daha sonra 3 yıl daha üst üste Türkiye’ye gelen Barfoot son gelişinde Umut Seferoğlu’nu kızıyla tanıştırdı. Daha sonra Amerika da ekonomi öğrencisi olan Jessica Marie Seferoğlu öğrenci değişim programı İle Türkiye’ye geldi ve ikilinin arkadaşlıkları ilerledi. Çift 2010 yılında Balıkesir’in Edremit ilçesinde evlendikten sonra İstanbul’da yaşamaya başladı. Çiftin 3 yıl sonra Hidayet Umur ve Can Baturay isimli ikizleri dünyaya geldi. Ancak bundan sonra hayatları değişmeye ve çift arasında bazı sorunlar yaşanmaya başladı. Son olarak 15 Ekim’de kayın valide ABD’den Türkiye’ye geldi.

Kayın validesi ve eşi çocukları da alarak evden ayrıldı

İddiaya göre, Umut Seferoğlu kayın validesinin karısına yapacağı doğum günü için geldiğini düşündü. Ancak kayın validesi ve eşi ertesi gün o işe gittikten sonra çocukları da alarak evden ayrıldı. Eşi ve kayın validesinin evdeki eşyaları toplayıp çocuklar ile birlikte evden ayrıldığını gören Umut Seferoğlu durumu hemen polise bildirerek havalimanına gitti. Savcılığa başvuran Umut Seferoğlu çocuklarına yurt dışına çıkış yasağı koydurmak istedi ancak eksik evrak nedeniyle bunu yapamadı ve eşi, kayın validesi ve çocuklarının 17 Ekim tarihinde ABD’ye gittiğini öğrendi. Eşi ve çocuklarının peşinden ABD’ye de giden Seferoğlu burada eşinin ailesinin tepkisiyle karşılaştı ve çocuklarını göremeden Türkiye’ye geri dönmek zorunda kaldı.

7 yıldır evli olduklarını ve ufak tefek her evde olabilecek sorunların dışında hiçbir sorunlarının olmadığını belirten Umut Seferoğlu, ”Yaklaşık 7 yıldır evliyiz her evde olabilecek klasik sorunlarımız vardı ama bu boşanmayı gerektirecek sorunlar değildi” dedi.

“Annesi her sene gelirdi”

Kayın validesi’nin her sene rutin olarak geldiğini belirten ve hiç şüphelenmediğini belirten Seferoğlu, “Annesi rutin olarak her sene gelirdi. Bu seferde doğum gününden iki gün önce geldi. Ben doğum günü için geldiğini düşündüm ancak arkadan plan yapılmış. Ancak kayın validem geldi ve eşim ile birlikte çocuklarımı da alarak Amerika’ya götürdü. Şüphelenmedim geldiğinde çünkü her sene gelirdi aramızda kötü değildi aslında. Planları daha sonra anladım. O gün geldi ayaküstü bir sohbet yaptık daha sonra dinlenmeye çekildik. Ertesi gün ben işe gidip geldiğimde gittiklerini anladım. Ondan sonra polis ve savcılık arasında mekik dokudum ama ihmaller sonucu gereken kağıt havalimanına eksik yollandığı için polisin de eli kolu bağlandı ve hiçbir şey yapamadılar. Maalesef 17 Ekim’de çıkış yaptılar. Ben 16 Ekim’de havalimanında sabahladım. Sabahında savcılıkta uğraşırken çıkış yapmışlar” diye konuştu.

“Peşlerinden Amerika’ya gittim”

Eşi ve çocuklarının ardından Amerika’ya gittiğini belirten Umut Seferoğlu, “Ben eşime mail attım ama hep yapıcı mailler attım asla küfür ve kırıcı kelimeler kullanmadım. Çünkü bir kelimeye bakar onları kaybetmem. Babası benimle iletişime geçti ben hep yapıcı oldum ama onlar hep kırıcı oldular. Amerika’ya da gittim peşlerinden ama göstermediler. 10 Aralık doğum günüydü geleyim dedim ama hayır dediler. Bir fotoğraf bir video dahi atmıyorlar. Ne yapmış olsam da bir baba bunu hak etmez ki ben bir şey yapmadım. Annem ve teyzem bana yakın oturuyorlardı ve bize gelip yardım ediyorlardı. Bunu bir işe karışma gerekçesi olduğunu öne sürdüler ve maalesef hiç olmamasına rağmen şiddet olduğunu söylediler. Bu da çok çirkin bir iftira. 1 Aralık tarihinde mahkemeye verildi. Ben iş mahkemeye varmadan hep yapıcı olmaya çalıştım sonuçta iki çocuk var anne ve baba ayrı çok zor. Allah içlerine vicdan versin hukuk yardımıyla o çocukları alabilirsek ben eşimi de çağıracağım. Çünkü ayrılık çözüm değil” dedi.

Çocukların Türkiye’ye iadesi için hukuki süreç başlattıklarını belirten Avukat Beybin Somuk, “Bizim tek hedefimiz çocukları Türkiye’ye getirmek. Çünkü çocuklar burada doğdu ve burada büyüdü. Umut beyin de velayet hakkını ihlal ettiler. Amerika da bu bir suç ayrıca ülkelerin taraf olduğu Lahey sözleşmesini ihlal ettiği için de bir suç. Lahey sözleşmesine göre çocukların Türkiye’ye iade edilmesi gerekiyor”dedi.