Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’daki yaklaşık 62 bin sandık kurulu üyesinde 20 bine yakını kanuna aykırı atanmıştır. Oy sayım ve döküm cetvellerinden ise 5 bin 388 mühürsüzdür, 694 imzasızdır. 214 tamamen boştur. 498 eksik doldurulmuştur. 919’unda rakam belirtilmemiştir. Bin 135 sayı eksikliği bulunmaktadır. Bunlar sadece bizim tespit ettiklerimiz. Şaibeli sandık kurulu üyeleri 22 sandığın oyunu yok etmiştir. Kanuna aykırı her işlemin birden gerçekleştiği toplamda 42 bin oya tekabül eden 123 sandık ortaya çıkarmıştır. Şimdi diyorlar ki ne oldu. Oyları çaldılar, bu kadar açık ve net” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde muhtarların katılımıyla düzenlenen iftar programına katıldı. İftarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım eşlik etti.

“İstanbul’da yapacak çok işimiz var”

Programda konuşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, muhtarlara şahsi telefon numarasını vererek, “İstanbul şehirden bir şehir değildir. Bir kez daha İstanbul için yola çıktık, bu kutlu vakitte rabbimden niyazımız bizi müjdelenmiş İstanbul’la layık görmesidir. Biliyoruz ki, her şey onun demesiyle olur. Biz insanlara düşen gayret etmek, emek sarf etmek ve ter dökmektir. İstanbul çatışma değil, ayrışma değil, huzur istiyor. Mutluluk istiyor. Ya ben İstanbul’u alırım, ya İstanbul beni alır diyen, Fatih Sultan Mehmet’in hedeflerini gerçekleştirmekten başka muradımız yok. Eyüp Sultan’ın mimar Sinan’ın, kanunin İstanbul’unu onlara layık olanlar yönetecek. Mega projelerin merkezi İstanbul’da yapacak çok işimiz var. Bu güne kadar sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde yedi tepeli İstanbul’umuza 7 büyük eseri kazandırdık. İnşallah bundan böylede aziz İstanbulluların desteği ve siz değerli muhtarlarımızın desteğiyle İstanbul’u dünyada marka şehir yapmaya azmettik, karar verdik. Bir telefon numarası vereceğim ilerde işinize yarayacak. Ekrana bakarsanız telefon numarası gözükmüş olacak. İnşallah birlikte daha güzel hizmetlere imza atacağız