Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin aktif olmalarını teşvik etmek amacıyla 2 yıl önce hayata geçirilen ’Damla Projesi’ kapsamında Düzce’ye gelen üniversiteli gençler, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı ziyaret etti.

Rektörlük Çalıştay Salonu’nda Damla Projesi gönüllüleriyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, öğrencilerle tek tek tanışarak sergiledikleri bu duyarlı davranış için kendilerini tebrik etti. Ayrıca ülkemizin ve gençlerin gelişimine katkı sağlayarak örnek projeleri hayat geçiren Bakanlık çalışanlarına da teşekkürlerini iletti.

Yaklaşık 45 dakika boyunca proje temsilcileriyle sohbet eden Rektör Çakar, ‘Damla Projesi’ adı altında yapılan çalışmaları takip ettiğini ve bu tür etkinliklerin öğrencilere önemli bir deneyim kazandırdığını söyledi.

Düzce Üniversitesi öğrencilerinin %93’ünün farklı illerden geldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Türkiye’nin farklı şehirlerinden, dünyanın farklı ülkelerinden aynı amaç için bir araya geldiğinizi, insanlara yardım etmek için çabaladığınızı ve bu yaşta başkalarının dertleriyle dertlendiğinizi görmek mutluluk verici.” diyerek öğrencilere teşekkür etti.

Bu yıl içinde Bakanlık tarafından 37 şehirde sosyal projeler gerçekleştirildiğini söyleyen Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, etkinlikler kapsamında Düzce’nin 38. şehir olduğunu belirterek bir hafta boyunca Düzce’de huzurevi ve şehit yakınları ziyaretleri, ilkokul öğrencilerinin kitap ve kırtasiye ihtiyaçlarının giderilmesi gibi birçok sosyal etkinlik düzenleyeceklerini dile getirdiler.