Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde Jandarma Hatıra Ormanı’nda yaklaşık bir hafta önce çıkan ‘define kazısı yapıldığı’ şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Kazıyı, çeşmeye su borusu döşemek amacıyla yaptırdığını ifade eden Hacıevhat Mahallesi Muhtarı Rafet Çıngar, "Kazılan alanının define işiyle alakası yok. Mahalle halkımızın isteği doğrultusunda yeni su kaynağından çeşmeye boru döşenmesi amacıyla 6 ay önce kazılmıştır. Jandarmaya da konuyu bu şekilde ilettik" dedi.
Hacıevhat Mahallesi Gürgen Bayırı mevkiinde bulunan Jandarma Hatıra Ormanında, yaklaşık bir hafta önce ‘define kazısı yapıldığı’ haberlerinin çıkması üzerine jandarma ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Malkara İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanı Başçavuş Halil İbişoğlu, bahsedilen yerde yaptıkları incelemede define kazısı olmadığını aktardı.
"Çeşmeye su verilmesi amacıyla kazıldı"
Bölgeye giden Hacıevhat Mahallesi Muhtarı Rafer Çıngar ve CHP’li Belediye Encümen Üyesi Hüseyin Simen, su borularının döşeneceği kazı etrafında inceleme yaptı. Çıkan haberlerin asılsız olduğunu ve kendisini üzdüğünü söyleyen mahalle muhtarı Rafet Çıngar, "Mahalle halkımızın desteğiyle burada su kuyusu bulduk. Bu kuyudan çeşmeye suyu aktarmak için kazılan yere su borusu döşenecek. Bu çalışma 6 ay önce yapıldı ama inşallah yakında suyu çeşmeye ulaştıracağız. Amacımız tarihi eserleri canlandırmak. Ben çeşmelere çok hayran birisiyim. Define işiyle alakalı bir durum yok. Çıkan haberlere üzüldüm" ifadelerini kullandı.