Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Tekkeköy ilçesinde muhtarlarla tarımın modernize edilebilmesi ve verimi arttırmak için neler yapılabileceğini görüşmek üzere bir araya geldi.

Dekan Demir, toplantı öncesi Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk’ü makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Muhtarlar Derneği’nde Tekkeköy’deki muhtarlar ile bir araya gelen Prof. Dr. Yusuf Demir, muhtarlarla görüşerek ilçedeki çiftçiler ile beraber sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, Veteriner Araştırma Enstitüsü Müdürü İsmail Aydın, Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Karmil ve Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Şahin katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Öztürk, “Tekkeköy’de tarımın modernize edilebilmesi için neler yapılabileceğini konuşacağız hocamız Prof. Dr. Yusuf Demir ile. Hocamıza zaman ayırdığı için teşekkür ediyor ve toplantının verimli geçmesini diliyorum” dedi.

“Çiftçilik dünyada profesyonel bir iştir”

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir ise, “Tarım ülkemizin olmazsa olmazıdır. Siz muhtarlar ile bir araya gelmekten son derece mutluyum. Türkiye’nin her karış toprağına hizmet etmek görevimiz. Üniversitemizi ve fakültemizi çiftçilerimizin ulaşabileceği bir kurum hâline dönüştürmek istiyoruz. Bu bölgede çiftçimiz ile birlikte ne gibi projeler üretebiliriz, katma değer yaratabiliriz düşüncesini tartışmak için buradayız. Mesela fındık ve kestane bu bölge için çok önemli. Bu konunun uzmanları ile sizleri bir araya getirebiliriz. Ülkemizi tarım ve tarıma dayalı sanayi kalkındıracaktır. Yıllardır bu konu ihmal edilmiştir. Tarım bu ülkenin olmazsa olmazıdır. Ayrıca, çiftçi ile köylüyü mutlaka ayırmalıyız. Çiftçilik dünyada profesyonel bir iştir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından muhtarlar fındık, kestane, çeltik ve bölgede yetişebilecek alternatif ürünler ile ilgili Prof. Dr. Yusuf Demir ile fikir alışverişinde bulunarak toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.