MANİSA (AA) - Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, ilçede 5 göletin yapımının devam ettiğini belirterek, "Her bir gölet milyon lira değerinde olan yatırımlardır" dedi. 

Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçesinde yapımı devam eden 5 sulama göletinin gelecek yıllarda tarımsal sulamada ilçeye büyük bir ekonomik girdi sağlayacağını belirtti.

Durhasan Sulama göletinin ilçenin ilk ve en büyük sulama göleti olduğunu, gelecek yıl tamamlanacağını kaydeden Selçuk, "Diğer yandan 4 mahallemiz olan Hüdük, Alaağaç, Ayvaalan ve Güveli mahallelerimizin sulama göleti inşaatları devam ediyor. Yapılan bu sulama göletleri bir iş makinesinin iki günlük çalışması sonucu ortaya çıkan su çukurları değil, bizzat devlet eliyle yapılan devasa sulama göletleridir. Her bir gölet milyon lira değerinde olan yatırımlardır" dedi.

Demirci'nin yıllardır "kuru tarımla" ekonomisini ayakta tuttuğunu, göletlerin tamamlanması birlikte 2016 yılında sulamalı tarıma geçileceğini kaydeden Selçuk, gölet yatırımlarının Kuzuköy, Çanakçı, Mahmutlar, Boyacık, Sayık, Yeşiloba, Elek ve Kuzeyir mahallerinde devam edeceğini söyledi.