Demokrat Partililer, merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını, idam edilişlerinin 56. Yıl dönümünde Topkapı Anıt Mezarında törenle andı.

Demokrat Parti tarafından Demokrat Parti’nin kurucusu, merhum Başbakan Adnan Menderes, Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan idam edilişlerinin 56. yılında anıt mezarları başında anma töreni düzenlendi. Anma törenine Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski Milletvekili Meral Akşener ve Demokrat Partililer katıldı. Törende merhum başbakan Menderes ve arkadaşları için mezarları başında kuranı kerim okunarak dua edildi.

Törende bir konuşma yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Şehit Başbakan Menderes ve arkadaşları, bugün Türkiye’nin ve milletimizin tarihi yürüyüşünde fikirleri, hizmetleri ve şehadete etmiş vücutları ile beraber kendi varlıkları hepimizi ve Türk demokrasisi için millet yolunda hizmet için bir örnek olmuştur. Başta şehit başvekilimiz Adnan Menderes ve onun şehit bakanlarına Allahtan rahmet diliyorum. Türkiye’nin darbeler tarihi diyeceğimiz her darbeden sonra bir daha 27 Mayısı yaşamayız dediğimizde 12 Martları, 12 Martları yaşamayız dediğimizde 12 Eylülleri, 12 Eylülleri bir daha yaşamayız dediğimiz de ise 28 Şubatı ve son olarak 15 Temmuz yaşadık. Türkiye’de darbeciliğin bir zihniyet meselesi olduğunu anlamayanların, bugün Türkiye’yi bu tecrübenin içerisinden çıkartarak demokrasiyi ve adaleti hepimiz için milli güvenlik şemsiyesi haline getirmeyi ve topyekûn darbecilik zihniyeti ile birlikte mücadele etmeyi birincil vazife olarak görüyoruz” diye konuştu.