Denizi olmayan bir kent olan Afyonkarahisar’da hafta sonu “Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması” yapıldı. Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesinde gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye’nin birçok şehrinden toplamda 46 takımdan yaklaşık 150 balık tutma sporuna gönül veren vatandaş katıldı.

Akharım Belediye Başkanı Eşref Ünsal öncülüğünde Afyon Tatlı Su Olta Balıkçıları ve Su Hayatı Koruma Derneği (ATSOBDER) ortaklığında gerçekleştirilen 2 günlük etkinlik Örenler Barajı’nda yapıldı. Yarışma dün sabah 07.00’de kura çekimi ile başladı. Her takımdan 3’er yarışmacının yer aldığı yarışmaya 46 takım katıldı. Yarışmada takımlar 33 metre aralığında, dört olta ve dört iğne ile yarıştı. Yarışmacıların tuttukları balıklar kilo ve uzunluğu ile değerlendirmeye girdi.

“Nasip olursa daha büyüklerini yakalamayı hedefliyoruz”

Gerçekleştirilen yarışmada en çok balık yakalama dalında birinci olan Ziya Gündüz isimli sporcu, ilerleyen dönemlerde daha büyük balıkları yakalama arzusunda olduğunu ifade etti. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Gündüz, “Limit üstü 7 balık ile öndeyiz. En büyük balık bin 330 gramdı, 45 santimetre boyunda. Nasip olursa daha büyüklerini yakalamayı hedefliyoruz, bu iş nasip işi. Balık tutma insanı rahatlatıcı bir spor. Her şeyden uzak doğa ile baş başa olan bir spor” diye konuştu.

Yarışmaya Ankara Polatlı’dan katılan Murat Lüleciler’de yarışmaya katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Festival çok memnuniyet verici özellikle belediye başkanımızın etkinliklere iştirak etmesi ve katkıları çok iyi bir seviyede. Güzel bir etkinlik ilk olmasına rağmen gerçekten eksik diyebileceğimiz çok nadir şeyler var ama seneye inşallah daha iyi olacak” dedi.

“17 kentte yarışmaya katılım oldu”

Akharım Belediye Başkanı Eşref Ünsal ise denizi olmayan bir kentte böyle bir yarışma düzenledikleri için yaşadığı mutluluğu dile getirerek şunları söyledi:

“İlki Balıkesir’de yapıldı, ikincisi Bolu’da, üçüncüsü ise Afyonkarahisar Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesinde yapıldı ve bundan gurur duyuyorum. Gerçekten beldenin tanıtılması açısında çok katkısı olacak. Türkiye geneli 17 ilden katılımcılar var, 17 kentin Sportif Sazan Balığı Yakalama Federasyonu’nun temsilcileri var. Balıkesir, İstanbul, İzmir, Muğla, Denizli gibi kentlerden katılan il başkanlarımız var. Afyonkarahisar denizi olmayan bir ilimiz. Ama bu yarışmayı Örenler Barajı’nda bunu denizli olan bir il gibi düzenledik.”

En büyük ve en fazla balığı yakalayanlar ödüllendirildi

Etkinlik AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve beraberindeki protokol üyelerinin yakalanan balıkları gölete bırakması ve sonrasında gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi. Yarışmada Salih Uyar ve Halil İbrahim Okşar yakaladığı 2,5 kilogram ağırlığında ve 56 santimetre boyundaki balıkla birinci olurken, ayrıca en çok balık yakalayanlara da ödül verildi.