Pamukkale Belediyesi tarafından desteklenen Akköy 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’ndaki öğrenciler, Antalya’da yapılan Türkiye Bocce Şampiyonası’nda, Türkiye Şampiyonu oldular.

Pamukkale’nin Akköy Mahallesi’ndeki 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, Antalya’da düzenlenen Türkiye Bocce Şampiyonasında birinci oldular. Pamukkale Belediyesi tarafından okula kazandırılan sahada hazırlanan gençler, Denizli’yi Antalya’da temsil etti. Düzenlene şampiyonada, 75.yıl Cumhuriyet Ortaokulu Bocce Küçük Kız Takımı, Denizli’de 32 takım arasında birinci olmayı başardı. Ankara Kahramankazan’da yapılan bölge şampiyonasında, 16 takım içinde şampiyon olurken, Antalya Kemer’de yapılan ve 16 takımın katıldığı Türkiye finallerinden de mutlu sonuçla dönerek, Türkiye Şampiyonu oldu.

75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Sadık Çelik, Boccenin en eski spor dallarından birisi olduğunu söyleyerek, “Şuan ki Bocce sahamız çok atıl vaziyetteydi dikenler, toprak yüksek bir yerdi. Antalya Kemer’de yapılan finalde hem okulumuzu hem Pamukkale İlçemizi hem de Denizli’mizi başarılı bir şekilde temsil ettik ve anlımızın akıyla Türkiye birinciliğini kazandık. Gerek saha alanı gerekse ulaşım kısmında bize desteği olan Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e okulum ve Bocce Takımım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Okullarımızdan gelen talepleri dikkatlice, ivedilikle inceliyoruz. Yine destek verdiğimiz Akköy Mahallesi’nde bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerimizin, birçoğumuzun adını bile belki duymadığı ama farklı ve güzel spor dallarından olan Bocce oynayabilmeleri için Bocce Sahası isteklerini geri çevirmedik. Bugün de öğrencilerimizin Bocce sporu ile Türkiye Şampiyonu olduğu haberini aldık” diye konuştu.