Atakum Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Down Kafe Park”, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.

Samsun’da ilk ve tek olan Atakum Belediyesi Down Kafe Park’ın açılışını, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın onur konuğu olarak katıldığı bir törenle gerçekleşti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve çok sayıda konuğun katılımıyla gerçekleşen açılışın ardından, protokol konuşmaları gerçekleşti.

Başkan Taşçı: “Cumhurbaşkanımızın açmış olduğu yoldan ilerlemeye çalışıyoruz”

Samsun’da bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Bugün burada Atakumlu olarak mutlu bir ana şahitlik ediyoruz. Çok değerli onur konuklarımız davetimize teşrif edip bizlerle beraber oldu. İnşallah biz de birer Recep Tayyip Erdoğan’ın talebeleri olarak hizmetlerimize hiç durmadan duraksamadan devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız düstur ve ahlak ile onun yapmış olduğu hizmetler yolunda, onun dezavantajlı vatandaşlara yönelik açmış olduğu Türkiye’deki çığıra biz de yerel yönetimler olarak katkı vermeye çalışıyoruz. Bugün burada yerel yönetim olarak Down Park Kafe olarak da dezavantajlı gruplara hizmet etme yolunda bir atmış durumdayız. Bu tesisin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Bilal Erdoğan: “İnşallah burası Atakum’un en popüler kafesi olur”

Dezavantajlı gruplara yönelik yapılan hizmetlerin çok değerli olduğunu ifade eden TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ise, “Engelliler bu kadar sosyal olmalarına rağmen, zorlaştırıcı etkenlerin ve engellemelerin olmaması lazım. Bu anlamda burada yapılan konsept çok güzel olmuş. Allah kendilerinden razı olsun. Benim anne tarafımdan bir akrabamın down sendromlu olmasından dolayı kardeşlerimize her zaman ayrı bir muhabbet beslemişizdir. Burada bu kardeşlerimiz hizmet ederken, servis yaparken kötü bir gününüz de olsa onlar yanınıza geldiğinizde yüzünüz gelecektir. İnşallah burası Atakum’un en popüler kafesi olur. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Böyle çalışmalar toplumumuzun bütün kesimlerine onlarla kaynaşmak ve destek olmak için vesile olur” diye konuştu.

Bakan Kılıç: “Güzel bir hizmet hayata geçirildi”

Çok verimli bir hizmetin hayata geçirildiğinin altını çizen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da, “Bu projeyi hayata geçirenlere teşekkür ediyorum. Arkamda bir fotoğraf var. Rizeli Recep Tayyip Erdoğan’ın down sendromlu çocuklarla çektirmiş olduğu bir fotoğraf var. Ümit ediyorum siz burada gerçekten güzel hizmetler gerçekleştirecek, çok güzel işler yapabileceksiniz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü Samsun’a gelecek. Cumhurbaşkanımız saat 15.00’te Samsunlularla bir arada olacak. Bu güzel hizmette emeği geçen herkese şükranlarımız sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Down Kafe Park’ın açılışı gerçekleştirilirken, gökyüzüne balonlar bırakıldı.