AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Anayasamızda, ‘Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir’ diyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal bir hukuk devleti olduğunu biz AK Parti iktidarıyla Türkiye’ye ve tüm dünyaya gösterdik. Diğer siyasi partiler sosyal devlet anlayışının ne demek olduğunu AK Parti döneminde anladı ve gördü” dedi.
Dünya Engelliler Günü programı, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı Engelli Koordinasyon Merkezi ev sahipliğinde Altınpark Anfa Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın yanı sıra AK Parti milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın”
Programda konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, yaklaşık 14 yıldır AK Parti Genel Merkezinde engelli koordinasyon merkezinin çalışmalarına devam ettiğini belirterek, “Kurulduğumuz günden itibaren felsefemiz; ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ önceliğimiz her şeyden önce insan yüce Rabbim bizi yeryüzüne hayırlı olarak göndermiş“ diye konuştu.
“Türkiye’de ve dünyada sağlıklı, huzurlu yaşamak için birbirimize ihtiyacımız var “ diyen Öznur Çalık, “Bu ihtiyaçlarımızı gidermek üzere büyük Türkiye hayalini tasavvur ederken 14 yıllık AK Parti iktidarında çok önemli adımlar attık. Bu önemli adımları atarken eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, iletişimde, havada, karada, denizde her yerde devrimler yaptık” ifadelerini kullandı.

“Diğer siyasi partiler sosyal devlet anlayışının ne demek olduğunu AK Parti döneminde anladı ve gördü”
“Anayasamızda Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir diyor” hatırlatmasını yapan Çalık, Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal bir hukuk devleti olduğunu AK Parti iktidarıyla Türkiye’ye ve tüm dünyaya gösterdiklerini belirtti. “Diğer siyasi partiler sosyal devlet anlayışının ne demek olduğunu AK Parti döneminde anladı ve gördü” ifadesini kullanan Çalık, “Bizim uyguladığımız sosyal politikalardan diğer siyasi partiler daha yeni yeni sosyal devletten, sosyal politikadan bahsetmeye başladılar. Bizi izlemeye devam etsinler. Bizi takip etmeye devam etsinler. Önce insanlara nasıl davranılacağını öğrensinler. AK Parti’nin yolunu takip etmeye devam etsinler” şeklinde konuştu.

“Bin 500 tane engelli öğretmenin ataması olacak”
Şubat ayında bin 500 engelli öğretmenin atamasının gerçekleşeceğine işaret eden Öznur Çalık, şunları kaydetti:
“Şu anda kamuda ve özelde çalışan engelli vatandaşlarımızın sayısı yüz elli bin civarında ve inşallah şubat ayında bin 500 tane engelli öğretmenin ataması olacak. Hatırlarsanız ‘engelli öğretmen olur mu’ diye sordular sayın cumhurbaşkanımız ne cevap verdi ‘olur olur bal gibi olur dedi. Engelliden öğretme de olur, doktor da olur, milletvekili de olur.”