Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da bulunan dünyanın en yüksek peribacası konumundaki Uçhisar kalesini yılın ilk 7 aylık döneminde 110 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, 2016 yılında 158 bin ila 160 bin turistin ziyaret ettiği Uçhisar kalesini bu yılın ilk 7 ayında 110 bin turist ziyaret ettiğini ve geçen yıla oranla bir miktar artış yaşandığını söyledi. Karaaslan, “Uçhisar kalemizi 2016 yılı içerisinde yaklaşık 160 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl 2017 yılı içerisinde ise 14 Ağustos tarihine kadar olan toplam ziyaretçi sayımız 110 bin civarındadır. Yani burada şunu çıkartabiliriz ki yıl boyuna endekslediğimiz zaman geçen yılki ziyaretçi sayımızdan bir miktar daha fazla ziyaretçi aldığımızı görmekteyiz. Şu açıkça bilinmektedir ki, Kapadokya bölgesinde Uçhisar kalesi ziyaret edilmesi gereken olmazsa olmazlardan bir yerdir. Hem jeolojik görüntü vermesi kendisinin aynı zamanda Kapadokya bölgesinin en zirve noktası olmasından dolayı kaleye çıkan ziyaretçilerimiz de Kapadokya bölgesini hakim bir seyir tepesinden izlemenin keyfini yaşıyorlar. Hem bu tepeden gerçekleştirilen seyir manzumesi hem de kalemizin Göreme yolu üzerinde Cevizlibağ mevkiinde vermiş olduğu fotoğraflar dünya literatürlerine girmiş fotoğraflar olmasından dolayı yüksek derece ilgisini çekmektedir” dedi.

“Kale yolu trafiğe kapatıldı”

Kale yolunda bulunan alanı trafiğe kapattıklarını böylelikle gelen ziyaretçilerin burada daha rahat zaman geçirdiklerini belirten Başkan Karaaslan, ”Takriben 15 gün öncesinde belediye meclisimizin almış olduğu karar doğrultusunda merkez çarşımızdan itibaren Kesek meydanı ve kale meydanına araç göndermemeyi ve insanların burada daha fazla vakitlerini geçirebileceği altlık oluşturmayı hedefledik. Çok da güzel olduğunu ifade edebilirim. İnsanlar çocuklarının elleri bırakıp gezmelerini sağlayabiliyorlar. Ben bu şekilde güzel olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.