Edirne’de, engelli bireylerin ve yakınlarının hayatlarının kolaylaştırılması, kaliteli vakit geçirmelerinin sağlanması amacıyla hazırlanan Engelsiz Yaşam Merkezi, 3 Aralık Dünya Engellileri gününde kapılarını açtı.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık oluşturma etkinlikleri çerçevesinde, yapımı Edirne Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ hizmete açıldı. Açılış törenine Edirne Valisi Günay Özdemir ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, belediye başkan yardımcıları, engelli bireyler, aileleri ve yakınları ile basın mensupları katıldı.
Edirne Valisi Günay Özdemir, ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışı öncesi yaptığı konuşmasında, "Mahalli idareler olarak belediyemiz ile birlikte böyle bir binayı hizmete sunuyoruz. Kamu olarak da biz yine her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız. Engellilerimizin sosyal ve ekonomik anlamda, imkanı olabilecek yine tesisler yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da engelli bireylerin özgürlüklerini kısıtlamadan, daha kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak için uğraştıklarını dile getirerek, "Edirne’deki tüm bileşenler olarak, sayın valimiz başta olmak üzere, belediyemiz, sivil toplum örgütlerimiz, il müdürlüklerimiz, derneklerimiz hepimiz el ele, omuz omuza, yürek yüreğe engelli bireylerimizin daha ferah, daha özgür, daha konforlu bir ortamda ama olmazsa olmaz olan özgürlük kavramı içerisinde yaşamlarını sürdürmelerine destek olmaya çalışıyoruz" dedi.
Gürkan, sevgiyle engel olunamayacağına değinerek, "Kalplerdeki engelleri kaldırdığımızda, birbirimizi anladığımızda, birbirimize sevgiyle yaklaştığımızda şunu çok iyi biliyorum ki, o kaldırımlardaki, yollardaki engeller, günlük yaşamın içindeki engeller hepsi kendiliğinde çözülecek sorunlar" ifadelerini kullandı.
Edirne Valisi Özdemir ve Belediye Başkanı Gürkan’ın konuşmaları, bir görevli tarafından engelli bireylere işaret dili ile çevrildi.
Konuşmaların ardından, protokol üyeleri ve engelli bireyler hep birlikte tesisi gezerek, yapılabilecek faaliyet ve aktiviteler hakkında sorumlu görevlilerden bilgiler aldı.