MUĞLA (AA) - Yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek için Bodrum'a giriş yapmaya çalışan yabancı uyruklu 120 kişi, polis ekiplerinin yol kontrolünde yakalandı.

Bodrum'dan Yunan adalarına yasa dışı geçiş için ilçeye gelen sığınmacılara polis ve jandarma ekiplerince müdahale ediliyor. Sığınmacıların ilçeye gelmemesi için jandarma ekipleri Güvercinlik mevkisinde yol kontrolü yaparken, polis de Torba Mahallesi'nde uygulamalarını sıklaştırdı.

Sabah saatlerinde başlayan ve günün geç vakitlerine kadar süren uygulamalarda, minibüsler kontrol ediliyor. Polis ekipleri, ilçeye yolcu minibüsleriyle girmeye çalışan sığınmacıları yeniden ilçe dışına gönderiyor.

Farklı yol kontrollerinde aralarında çok sayıda çocuğun ve kadının da olduğu Suriye ve Pakistan uyruklu 120 kişi yakalandı.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği bahçesine getirilen sığınmacılar arasındaki bir çocuk rahatsızlandı. Çocuğun burnunun kanaması üzerine polis ekiplerince bölgeye sağlık ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Suriye uyruklu 3 yaşındaki Rezhwn Reebn'a müdahale etti. Çocuğun daha önceden geçirdiği bir rahatsızlığı bulunduğu ifade edildi. 

Sığınmacılar, polisteki işlemlerinin ardından otobüslerle ilçe dışına gönderildi. Güvenlik güçleri, yasa dışı geçişlerin önüne geçebilmek için uygulamalarını sürdürüyor.