Elazığ’da ıtri, tıbbi, aromatik ve boya bitkileri tarla günü düzenlendi.

Itri, tıbbi, aromatik ve boya bitkilerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında, Baskil İlçesi Düğüntepe Köyünde tarla günü düzenlendi.

Tarla günü programında konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, “İlimizde, 5 dekar alanda kekik, 3 dekar alanda tıbbi adaçayı, 3 dekar alanda melisa ve 1 dekar alanda stevia demonstrasyon çalışmaları için çiftçilerimize 31 bin 500 adet kekik fidesi, 12 bin adet tıbbi adaçayı, 13 bin adet melisa oğul otu ve 6 bin 400 adet stevia fideleri dağıtımı yaptık. Demonstrasyon çalışmalarını yeterli aile işgücü olan, parçalı ve küçük arazisi olan, sulama imkanları bulunan, bu bitkileri yetiştirmeyi isteyen çiftçilerle gerçekleştirdik. Çiftçilerimize ekim ya da dikim materyalinin ücretsiz sağlanması yanında teknik destek vererek, ürünlerinin gelişmiş laboratuarlar da ücretsiz olarak analizlerinin yapılması gibi desteklerde sağladık” dedi.

Programa, Baskil Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, STK Temsilcileri ve üreticiler katıldı.