Konya’nın Ereğli ilçesinde, ‘Ereğli Tarım, Hayvancılık, Kültür, Sanat Festivali ve Tarım-Hayvancılık Fuarı’ törenle açıldı.

Açılış programına AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.

İlçe Ticaret Odası Başkanı Enver Bozkurt ve İlçe Ticaret Borsası Başkanı Zekeriya Ünlü’nün konuşmalarının ardından kürsüye gelen Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, ilçenin tanıtımı açısından önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Başkan Özgüven, “Tarım, süt ve hayvancılık şehri olan ilçemizde bu tür fuarların her yıl düzenlenmesi gerekiyor. Birçok ilden büyük olan Ereğlimiz bu tür organizasyonları hak ediyor. Ereğli Belediyesi olarak öncülük ettiğimiz bu fuarımıza desteklerini esirgemeyen tüm kuruluşlara teşekkür ediyoruz. 4 gün sürecek fuarımıza 110’dan fazla firma katılıyor. Hemşehrilerimizin fuarımıza ve festival programlarımıza katılmalarını bekliyorum. Fuarımız Ereğli’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Fuar, her yıl geniş katılımla düzenlenmeli”

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ise konuşmasında, fuarların önemime değindi. Etyemez, “Bu fuar şehrimizin tanıtımı için önemli bir organizasyon olma özelliği taşıyor. Tabii ki, böyle önemli organizasyonları her yıl daha geniş çapta yapmalıyız. Tarım ve Hayvancılıkla ilgili kurumlarımızdan, odalarımızdan ve sivil toplum kuruluşlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz. Onların da desteğiyle bu organizasyonları Türkiye ve hatta Dünya çapında yapmalıyız. Bu fuarın yapılmasını sağlayan Belediye Başkanımıza ve emeği olan herkese teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli’nin bu tür geniş katılımlı organizasyonları hak ettiğini söyledi. Kaymakam Yaran, “Gerçekten güzel bir fuar oldu. Tüm hemşehrilerimizi fuarı görmeye davet ediyorum. Ayrıca fuarın son gününde de bir süt içmede rekor denemesi yapılacak, halkımızın iştirak etmesini diliyorum. Ereğli’nin tanıtımının en güzel şekilde yapılacağı bu tür fuarların her yıl yapılmasını temenni ediyor bu çerçevede tüm kurum, oda ve sivil toplum kuruluşlarımızı destek vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü Celal Malkoç’un okuduğu duanın ardından protokol üyeleri kurdele keserek Ereğli Tarım, Hayvancılık, Kültür, Sanat Festivali ve Tarım-Hayvancılık Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Davetliler fuar alanındaki stantları gezerek firma yetkililerinden sergiledikleri ürünler hakkında bilgi aldı.