Eskişehir Sarıcakaya Belediyesi tarafından hazırlanan ve Bursa Eskişehir Bilecik Kütahya Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından onaylanan ‘ATV Motor Safari ve Paintball Merkezi Projesi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.
Açılışa; Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, Sarıcakaya Kaymakamı Mübarek Agitoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tomar ve BEBKA yetkilileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, BEBKA tarafından kabul edilen 125 bin lira bütçeli proje kapsamında Sarıcakaya ilçesinin tarımdan sonra turizme de ev sahipliği yapacağın mesajını verdi. Projenin önemine değinerek sözlerine devam eden Güler, "BEBKA ile birlikte yürütülen çalışma sonrasında ilçeye kazandırılan safari paintball ve ATV merkezi için 125 bin lira hibe aldık. Bu hibe ile 10 adet ATV, 20 kişilik paintball seti alarak ilçe turizmini canlandırmak adına önemli bir adım atmış olduk. Bugün geldiğimiz noktada ATV Motor Safari ve Paintball Merkezi’nin açılışı gerçekleştiriyoruz. Sarıcakaya’yı sadece doğası ve iklimi ile değil ekstrem sporlarının merkezi yapmak için de yaptığımız projelerle tanıtmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de en kısa zamanda bu çalışmalarımızla vatandaşlarımızı buluşturarak ilçemizi turizm alanında da turist çeken bir konuma getirmek istiyoruz. Bugünden itibaren de etkinlikleri yerli ve yabancı turistlere açmış olacağız" dedi.
Sarıcakaya marka olacak
Güler, Eskişehir’in Antalya’sı olarak bilinen ve kış aylarında fazla kar görülmeyen ılıman bir havaya sahip Sarıcakaya’nın, bu hazırlana proje ile marka olma yönünde emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğini dile getirdi.
Sarıcakaya Kaymakamı Mübarek Agitoğlu ise, BEBKA ile ilçe turizmi ve tarımı geliştirebilmek amacıyla ortak yeni projelerin devam etmesi gerektiğine işaret etti.
Konuşmaların ardından yaklaşık 20 kilometrelik ATV parkuru alanında yarışma düzenlendi. Yarışmada dereceye giren Arif Göçmez’e birincilik
madalyası Kaymakam Agitoğlu, tarafından verildi.