Diyarbakır’da evlenecek çiftlere yönelik yapılan ‘Ev’leniyoruz Fuarı’ ikinci gününde devam ediyor. Büyük ilgi gören ve sürpriz etkinliklerle devam eden fuarı 2 günde 15 bin kişi ziyaret etti.

Diyarbakır’da evlenecek çiftlere yönelik yapılan ‘Ev’leniyoruz Fuarı’ ikinci gününde devam ediyor. Canlı performansların, defilelerin ve sürpriz etkinliklerin yapıldığı fuarda, evlenecek veya evini yenileyecek olanlar için mobilyadan, gelinliğe onlarca ürün tek çatı altında ve fuara özel indirimlerle ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Büyük ilgi gören fuara ilk iki gününde hafta içi olmasına rağmen 15 bin kişi ziyaret etti.

“Fuar çok ciddi bir teveccüh gördü”

İki yıl aradan sonra yapılan fuara ilgi gösterilmesinin kendileri memnun ettiğini belirten TÜYAP Proje Müdürü Mehmet Velat Ektirici, fuarın canlı ve hareketli geçtiğini ifade etti. Ektirici, “İki yıl aradan sonra böyle hareketli ve canlı bir fuar yapmak istedik Diyarbakır halkının farklı noktalarda deşarj olabilmesi, ihtiyaçlarını giderebilmesi adına. Beklentilerimiz zaten vardı ama bugün itibariyle baktığımız zaman Diyarbakır halkından çok ciddi bir teveccüh gördüğümüz ortaya çıkıyor. Dünkü kapı giriş sayıları 8 bin 500’ün üzerinde bir giriş aldık. Bugün de düne göre çok ciddi bir yoğunluk var. Bugün akşam itibariyle tahmin ediyoruz ki 15 binin üzerinde 20 bine yakın bir ziyaretçi sayısına ulaşmış olacağız. Fuarlarda bilindiği gibi hafta içi günlerde ziyaretçi sayısı hafta sonlarının üçte biri kadar olur. Bu demektir ki hafta sonu burada ciddi bir izdiham yaşayacağız gibi duruyor. Hem katılımcı firmalar açısından hem de ziyaretçi açısından gayet güzel. Bu anlamda hem katılan firmalarımıza hem de bizleri burada yalnız bırakmayan Diyarbakır halkına, ziyaretçilerimize çok teşekkür ediyoruz. Tabi biz de bu veriler ışığında Diyarbakır’a daha güzel ne yapabilir bunun projelerini yapacağız” dedi.

“Bu kadar olacağını düşünmüyorduk”

Yaklaşık 6 ay önce İstanbul’dan Diyarbakır’a geldiğini ve burada kalmaya karar verdiğini belirten güzellik salonu işletmeni Serpil Kurter ise, beklentilerinin çok üstünde bir ilgi ile karşılaştıklarını belirtti. Kurter şunları kaydetti:

“Sanırım güzellik fuarı Diyarbakır’da ilk defa açılıyor. Fuara katıldık gayet de güzel. Beklentilerimizin daha üstünde oldu. Bu kadar olacağını düşünmüyorduk. Katılım da güzel birleşim de güzel. Evlenecek çiftlerin burada her şeylerini bulabilmesi ve yüzde 60’a varan indirimlerle onlara bunların sunulması onlar açısından çok güzel bir şey. Firmalar açısından da kendilerini tanıtmaları için hele kaliteli iş yapıyorsanız burada kendinizi tanıtmanız çok daha güzel. Ben Diyarbakır’a çok zor geldim. Beni buraya çok almak istediler ama ben korktum. Terör var, şu var, bu var, çok yanlış tanıtılıyor basında fakat 6 ayda Diyarbakır’ın çok farklı yüzünü gördüm sosyal medyadan bütün herkese farklı yüzünü tanıttım. Çok güzel bir şehir, çok modern bir şehir, insanları çok ilgili, meraklı ve bilinçli. Ben hiç böyle düşünmezdim. Diyarbakır’da ne terör var, ne bir şey var. Mega kent, çok lüks yaşıyor insanlar ve çok güzel bir şehir görülmesi, gezilmesi gerekiyor” diye konuştu.