Regaip kandili nedeniyle vatandaşların akşam namazının ardından Eyüp Sultan Camisine akın etmesi drone ile havadan görüntülendi.

Regaip kandili nedeniyle İstanbullular, Eyüp Sultan Camisine gelerek dua edip Kuran-ı Kerim okudu. Vatandaşların akşam namazından sonra camiye akın etmesi drone ile havadan görüntülenirken, Eyüp Sultan Caminin eşsiz güzelliği akşam ışıklandırması ile taçlandırıldı. Akşam namazını Eyüp Sultan Camisinde kılmak isteyen birçok vatandaş yer bulamayarak cami avlusuna serilen hasırlarda namaz kıldı. Kılınan namazın ardından Eyüp Belediyesi vatandaşlara Kavurmalı pilav ve ayran ikramında bulundu. İkramdan tatmak isteyen vatandaşlar cami avlusunda uzun kuyruklar oluşturdu. Kimi vatandaşlar ellerini semaya kaldırıp dua ederken kimileri de Eyüp Sultan Hazretlerinin kabrinin yanına gelerek bol bol dua etti.

“Gereği kadar kendi dinimize sahip çıkamıyoruz”

Eyüp’te tarif edilemez bir manevi his yaşadığını dile getiren Sabri Gökmen, “Bence önemli olan bütün insanların manevi hissiyatı yaşayabilmeleridir. Biz Müslüman bir ülkeyiz ama gereği kadar kendi dinimize sahip çıkamıyoruz, öğretemiyoruz. Öğretmek istediğimiz zamanda ülkemizde Siyonizm’e hizmet edenler var, ben 12 yaşımdan bu yana Eyüp’e gelirim” şeklinde konuştu.

“Buranın manevi ortamı bambaşkadır”

Ailesi ile birlikte Eyüp Camisine gelen Yaşar Topçu, “Anlatılmaz yaşanır derler ya işte burada öyle bir ortam var. Buranın manevi ortamı bambaşkadır. Ben 8 ay boyunca başka bir ilçede kirada kaldım buramadım tekrardan Eyüp’e geri geldim. Sadece kandillerde değil fırsat buldukça Eyüp Sultan camisine gelmeye çalışıyorum” dedi.