ESTAM Projesi kapsamında Eyüpsultan’da engelli, yaşlı ve hastalara yönelik ’özel’ hizmet başlatıldı.

Eyüpsultan Belediyesi’nin başlattığı Eyüpsultan Tarihi Merkez Alan Yönetimi (ESTAM)projesi kapsamında; yaşlılar, yürüyemeyecek durumda olanlar ve engelliler için 5 yeni araç hizmete alındı. Bu uygulama sayesinde artık yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlar meydan ve camiye zorluk çekmeden ulaşabilecek.

“Rehberler eşliğinde gezilecek”

Hizmete alınan araçlar ve ESTAM ile ilgili yapılan diğer çalışmalarla ilgili olarak, “Alan özel bir alan haline geliyor. İlk etapta buraya gelen yaşlı, engelli, yürüme zorluğu çeken insanlara yönelik tur hizmeti başlattık” diyen Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, şu bilgileri paylaştı:

“Bununla ilgili tur araçları satın aldık. 2 adet 8 kişilik araç, 1 adet arkasında tekerlekli sandalye taşıyabilen 4 kişilik araç, 1 adet malzeme nakliye aracı, 1 adet cenaze aracımız var. Erişim zorluğu çeken vatandaşlar, Caferpaşa Medresesi’nin yanında oluşturduğumuz Alan Destek Noktası’na başvurarak, oluşturulacak gruplarla rehberler eşliğinde turlara başlayabilirler”

“ESTAM, 100 hektarlık tarihi merkezi kapsıyor”

Ulaşımı kolaylaştıracak araçların yanısıra engelli araçları ve çocuk pusetlerinin de olduğunu belirten Başkan Remzi Aydın, alandaki elemanların çalışmalarında kullanacakları elektrikli tek kişilik taşıyıcıların da kullanıma alınacağını söyledi.

“Haliç Köprüsü’nden başlayan, Eyüpsultan Meydanı’nı kapsayan ve Piyerloti Tepesi’ne kadar uzanan yaklaşık 100 hektarlık Eyüpsultan Tarihi Merkez’de verdiğimiz hizmetler doğrultusunda, zamanla ihtiyaca göre bu kapasiteyi arttırmayı planlıyoruz” diyen Remzi Aydın, “Buraya gelen ziyaretçilerin güvenlik içerisinde ziyaret gerçekleştirmelerini ve bölge ile ilgili yeterli bilgi almalarını sağlamak için ESTAM bünyesinde Alan Yönetimi Koordinatörlüğü’nü kurduk” diye konuştu.

“Demo uygulama başladı”

Feshane Caddesi’nden Oyuncakçılar Çarşısı’na kadar uzanan bölümde demo uygulama başladığına da değinen Başkan Remzi Aydın, “Sokak güzelleştirme çalışması yapılıyor. Bu çalışma; öncelikle zemin dokularının değiştirilmesi, cephelerin düzenlenmesi, şehir mobilyalarının tarihi kimliğe ve dokuya uygun bir şekilde tasarlanıp yerleştirilmesi biçiminde gerçekleşiyor. Aynı zamanda alanın, eserlerin aydınlatılması, yön levhalarının konulması, bilgi panolarının yerleştirilmesi konusunda da çalışmalar yapılıyor” dedi.