Aydın’ın Nazilli ilçesinde FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde cezaevinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Uğur Selüloz Kimya Kurucusu iş adamı Ünal Takmaklı, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı.
Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Paralel Devlet Yapılanması Operasyonu (PDY) kapsamında Türkiye’nin en büyük derin dondurucu firmasına sahip Uğur Şirketler Grubu yöneticilerine operasyon yapılmış, operasyonda Mehmet, Ali ve Ünal Takmaklı kardeşler gözaltına alınmıştı. Yöneticisi olduğu şirketlerde arama da gerçekleştirilen iş adamları, çıkarıldıkları Nazili Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bir süre Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan iş adamları daha sonra İzmir Menemen T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilmişti.
Bir süredir sağlık problemleri yaşadığı öğrenilen ve cezaevine konulduktan sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden iş adamı Ünal Takmaklı (77) memleketi Nazilli’de son yolculuğuna uğurlandı. Takmaklı’nın Nazilli Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, Kocatepe Merkez Camii’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazına Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Satılmış, iş adamı Gürdal Yüzügüler, Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Murat Kaplan, Uğur Şirketler Grubu çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kardeşleri cenazeye katılamadı
Ünal Takmaklı’nın cenazesine cezaevinde bulunan kardeşleri Ali ve Mehmet Takmaklı, sağlık sorunları nedeniyle katılamadı. Takmaklı’nın cenazesi daha sonra Eğriboyun aile kabristanında toprağa verildi.