Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, fırıncı esnafının halk sağlığını öncelik olarak kabul ettiğini belirterek, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın bu konudaki denetimlerinin artması bizi hiçbir zaman rahatsız etmeyecektir” dedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Adana’da ekmeklerde GDO’lu soya kullanıldığına dair medyada yer alan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Balcı, iddiaların gerek federasyon, gerekse Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından takip edildiğini belirterek, “Alınan numuneler laboratuvar ortamında incelemeye tabi tutulmuştur. Bugün Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in de Urfa’da ifade ettiği gibi Adana’da ekmekte herhangi bir GDO tespit edilmemiştir. Ekmekte katkı maddesi kullanımı yasaktır ve cezai müeyyidesi de 15 bin TL’dir. Küçük esnafın böyle bir riski göze alması konusu bile olamaz. Keza, bu uygulamaya aykırı davrananlara 5 yıldan 12 yıla kadar bir hapis cezası söz konusudur ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın gıda denetimi elemanları da sahadadır. Yeterli sayıda denetim yapıldığını düşünüyorum. Hal böyleyken halkımızın sağlığını hiçe sayan uygulamalara müsamaha gösterilmesi mümkün değildir” dedi.

“Denetimlerin artması bizi hiçbir zaman rahatsız etmeyecektir”

“Bizler, fırıncı esnafı olarak halk sağlığını öncelik olarak kabul ediyoruz” diyen Balcı, “Bugüne kadar olduğu gibi halkımıza sağlıklı ve hijyenik ortamda üretilen kaliteli ekmek sunma konusunda üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın bu konudaki denetimlerinin artması bizi hiçbir zaman rahatsız etmeyecektir. Yaklaşık 24 bin fırıncı esnafı arasında kurallara uymayan fırıncı varsa kanunlar çerçevesinde hak ettiği ceza neyse en ağır şekilde cezalandırılmasından yanayız” açıklamasında bulundu.