Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nün ’Flora Esintisi’ isimli sergisi Expo 2016 Sanat sergi salonunda açıldı. Geleneksel Türk giyim ve el sanatları koleksiyonundan oluşan serginin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci sergide yer alan eserlerin geçmişe sahip çıkmak ve onları geleceğe taşımak adına büyük öneme sahip olduğunu söyledi.
Antalya Olgunlaşma Enstitüsünün, Akdeniz Bölgesi ve Antalya’da yetişen eşsiz güzellikteki çiçekler ve Expo 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayıktan esinlenerek hazırladığı özgün tasarımlardan oluşturulan Flora Esintisi koleksiyonunun yer aldığı sergi, Expo 2016 Antalya Sanat Sergi Binasında açıldı. Açılışa Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül de katıldı.
"Bu hafıza özgüvenimiz açısından çok önemli"
Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, sanat ve üretim adına önemli işler yapıldığını ama bunun da ötesinde kültür, tarih, örf adına çok anlamlı ve keyifli işler yapıldığını söyledi. Sanat ve kültür özelinde örf, ananeler ve geçmişten bugüne ataların ürettiği birikimin hafızamızı oluşturduğuna vurgu yapan Demirci şunları söyledi:
"Bu hafıza özgüvenimiz açısından çok önemli. Geçmişte ve geçmişimizdekiyle barışık olmamız açısından çok önemli. Bu yönüyle özgüvenimizi kuşanmak, geçmişimizle sevgi ve saygı üzerinden bir ilişki kurabilmek hususunda, geçmişimizin ürettiği üretimi kayıt altına almak, onları birer tarihi obje haline getirerek bir müze kıymeti de kazandırmak hususunda burada çok güzel işler, çok kıymetli işler yapılmış. Bu işlerin yapımında bütün emeği olan arkadaşlarımıza huzurunda teşekkür ediyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Hafızamızı ayakta tutmak adına bize büyük bir fırsat vermişler."
Sergide, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan İslam sanatları koleksiyonu ile geleneksel Türk giyim ve el sanatları koleksiyonu ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.
28 Ekim’e kadar açık kalacak sergide ebru, kurdele işi, keçe çiçek, kağıt çiçek, kırkyama atölye çalışmaları da yapılacak.