15 Temmuz hain darbe girişiminde kahramanlık destanı sergileyerek darbeye "dur" diyen Gazi Rasim Kırçiçek ile Kıbrıs Gazisi Mehmet Erdoğmuş Ankara’daki KYK yurtlarında gençlerle bir araya geldi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Ankara İl Müdürlüğünce “Gaziler ile Gençler Buluşması” etkinliği kapsamında 15 Temmuz Gazisi Rasim Kırçiçek ile Kıbrıs Gazisi Mehmet Erdoğmuş, Başkent Erkek ve Beştepe Kız Yurdu’nda düzenlenen programla gençlere yaşadıklarını anlattı.

Ankara’da imam olarak görev yapan Rasim Kırçiçek, 15 Temmuz gecesi Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamasıyla hain kalkışmayı öğrendiğini belirterek “Duramadım evde, aileme nereye gittiğimi söylemeden, onlarla vedalaşarak evden çıktım” ifadelerini kullandı.

Evden çıktığı gibi, saldırıya uğrayan Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne koşan Rasim Kırçiçek, Emniyete yönelen tankların bir anda direniş gösteren sivillerin üzerine ateş açtığını, bu sırada bacağından yaralandığını ve kalıcı hasar oluştuğunu anlatarak, "Bacak gitti ama vatan kurtuldu" diye konuştu.

Kıbrıs Gazisi Mehmet Erdoğmuş da aynı zamanda bir şehit çocuğu olduğunu belirterek, babasız büyümenin zorlukları olduğunu ama vatan için elinden geleni yapmanın gururunu yaşadığını anlattı. Gazilerimizi ilgiyle dinleyen gençler, uzun süre alkışlayarak, gazilere minnetlerini iletti.