Samsun 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları için inşa edilen İlkadım Atletizm Sahası yanında yer alan ve geçici olarak yapıldığı bildirilen ısınma sahası yıkılıyor.

Samsun Müzesinin yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilen alana yapılan atletizm antrenman sahasının yıkımına başlandı. Yıkımına başlanan sahada basın açıklaması yapan Atletizm Samsun İl Temsilcisi Sakin Güneş, yıkımın durdurulmasını istedi. Yıkımın devam ettiği esnada genç atletizm sporcuları sahada ısınma koşusu ve uzun atlama yaptılar. Koşu bantlarını sökmeye çalışan sporcular ve atletizm üyeleri, en azından koşu bantlarını başka zeminlerde değerlendirmek istediklerini söylediler.

Güneş: "Bunun böyle olacağını baştan beri biliyorduk”

Isınma sahasının yıkılmaması gerektiğini söyleyen Atletizm Samsun İl Temsilcisi Sakin Güneş, "Samsun spor kenti olarak lanse ediliyor ve birçok yatırımlar yapılıyor bu konuda. Olimpiyatlardan sonra atletizm sahasının yanında yer alan ısınma sahamız maalesef şu anda yok ediliyor. Bundan dolayı çok üzgünüz. Bunun böyle olacağını baştan beri biliyorduk ama içimizde hep bir umut vardı. Başkanımız sporu seven bir insan bu konuda mutlaka yardımcı olacaktır. Kalıcı olarak burayı atletizme bırakacaktır diye düşünüyorum. Biz buranın yapılmasını 3 yıl bekledik. 3 yıl Samsun’da atletizm geriye gitti. Tam tesislere kavuştuk derken başımıza bunlar geldi. Yetkililerden bu yerin tekrar atletizm sahasına kazandırılmasını istiyoruz. Bu ısınma sahası burada olmazsa yapılan büyük atletizm stadının bir önemi kalmıyor. Uluslararası ve ulusal müsabakaların yapılabilmesi için ısınma sahası şart. Isınma sahası olmadığında federasyonlar buralara yarışma vermiyorlar. Biz burada ancak Samsun içerisindeki faaliyetleri sürdürebiliriz. Burası atıl durumda kalır. Buraya 1 milyon 100 bin liralık bir yatırım yapıldı. Yanılmıyorsam 5 dönümlük bir arazi. Biz Büyükşehir Belediyemizden buranın tekrar atletizme kazandırılmasını istiyoruz. Yıkılmadan önce ben şahsen başvuru yapmadım ama birçok girişimin yapıldığını biliyoruz. Buraya müze yapılacağını söylüyorlar" dedi.

Yurt: "Orası Samsun Müzesi yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmiş bir yer”

Bir bardak suda fırtına kopartıldığını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "İşitme Engelliler Olimpiyatları düzenlenmeden önce Spor Genel Müdürlüğü bizimle görüştü. İlkadım Atletizm Sahası’nın yanına geçici olarak ısınma sahası yapmak istediklerini bize söylediler. ’Geçici olarak yapacağız olimpiyatlardan sonra sökeceğiz’ dediler. ‘Müze Müdürlüğü sahasında bu yeri bize verir misiniz’ dediler. Resmi olarak bize müracaat ettiler. Olimpiyatların ülkemiz için önemli olduğundan biz de resmi olarak, ’olimpiyatlar bitince eski haline getirmeniz kaydıyla geçici olarak size veriyoruz’ dedik. Olimpiyatlar bitti ve yerin eski haline getirilmesi gerekiyor. Oranın yeri Spor Genel Müdürlüğünün yeri değil. Orası Samsun Müzesi yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmiş bir yer. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olan bir yeri Spor Genel Müdürlüğüne verebilir mi? Orada Samsun Müzesi Projesi hazırlanmış. Müteahhidin orada çalışma yapılması için oranın kaldırılması gerekiyor. Biz de Spor Genel Müdürlüğüne yerin sökülmesi gerektiğini söyledik. Onlardan bir cevap gelmeyince biz de yeri müze müteahhidine teslim etmek için orayı sökmek zorunda kaldık. Orada, Samsun Büyükşehir Belediyesine muhalefet olmak için, bir şey yakalamış gibi herkesin oraya üşüşmesini üzüntüyle karşılıyorum. Atletizm Sahası’nın altında sporcuların ısınabilmeleri için antrenman sahası var zaten. Tribünün altında kocaman bir ısınma yeri var. Diğer türlü olsa kalıcı olarak yapılırdı" diye konuştu.

Gençlik Spor İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre atletizm ısınma sahasının geçici olarak Büyükşehir Belediyesinden izin alınarak yapıldığı belirtildi. Atletizm Sahası’nın alt kısmında antrenman salonlarının bulunduğu fakat bu salonların uluslararası organizasyonlar için yetersiz olduğu bildirildi.