Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan bir metal fabrikasında 3 gündür grevde olan işçiler arasında bulunan bir işçi, düğününü fabrika önünde grev tutan işçilerle göbek atarak başlatınca grev alanı düğün alanına dönüştü.
İzmit’te bulunan bir metal fabrikasında Birleşik Metal Sendikası’na bağlı işçilerin başlattığı grev, 3. gününde başka bir boyut kazandı. Grevdeki işçiler arasında bulunan fabrika çalışanı Emrah Varol, grevin 3. gününe denk gelen düğününe grev nedeniyle katılamayacak arkadaşlarına sürpriz yaptı. Fabrikaya yakın bir yerdeki gelin evinden konvoyla gelin Kübra Varol’u alan Emrah Varol, düğün konvoyuyla fabrika önündeki grev alanına gelerek düğününü grev alanından başlattı.
Fabrika önünde düğün konvoyunu karşılayan grev işçileri, 3 gündür birlikte grev nöbeti tuttukları meslektaşları ve eşiyle birlikte göbek atarak grev alanını düğün alanına çevirdiler. Fabrika işçilerine destek vermek için alanda bulunan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ise Varol’un sürprizi karşısında mutlu olduklarını dile getirerek, “Bu arkadaşlarımızın özellikle bizim düğünümüz içerisinde kendi düğünlerini de yapması, gerçi kardeşimizin de iki düğünü birden yapması söz konusu, sendikamız adına güzel mücadelemize renk kattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Tekrar mutluluklar diliyorum. İnanın bizim heyecanımızı, mücadele azmimizi fazlalaştırdınız” diyerek gelin damadın ilk takılarını taktı.
Daha sonra grev çadırını ziyaret eden gelin Kübra Varol, “Çok fazla bir şey bilmiyorum ama bu kadar insan burada toplanmış. İnşallah herkesin istedikleri gönüllerine göre olur. Eşimin sonuna kadar arkasındayım” dedi.
Arkadaşlarına sürpriz yapmak için böyle bir plan yaptığını ifade eden damat Emrah Varol ise, “Sonuçta benim düğünüm var ve arkadaşlarım burada olduğu için düğüne gelemiyorlar grevden dolayı. Ben de ‘Grevi buraya getirmek istiyorum’ dedim. O yüzden herkesi buraya getirdim ailemle beraber” diye konuştu.
Varol çifti daha sonra grev alanındakilerle birlikte davul ver zurna eşliğinde çalan oyun havalarında eğlenerek geldikleri konvoyla düğün salonuna gittiler.