Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Gökçeağaç Mahallesi’nde gelin ile damat pankart asarak düğünlerinde silah attırmadı.

GÖKDER’in Bafra’da başlattığı "Silah atma, kan dökme, can alma, katil olma, adam ol, mermi parasını geline tak evine tencere alsın" isimli kampanyaya bir destek de mahallede gece düğünü yapan Burcu-Serkan Kartal çiftinden geldi. Gelin ve damat, düğün alanının farklı yerlerine astıkları "Lütfen silah kullanmayınız" pankartları ile gelen misafirlerini uyararak silah attırmadılar. GÖKDER’in başlattığı kampanyaya yine aynı köyden bir vatandaş kızının düğününde pankart asarak destek olmuştu.

Gelin Burcu Demir, "Derneğimizin çabaları ile başlayan düğünlerde silaha hayır kampanyası sayesinde korkmadan birine bir şey olacak mı endişesi yaşamadan huzurlu bir şekilde güzelce düğünümüzü yaptık. Bütün yeni evlenecek çiftlere de tavsiyemiz düğününüzde silah attırmayın ki, en güzel gününüz kabusa dönmesin" dedi.

Silaha hayır kampanyasını yürüten GÖKDER’in başkanı Turgut Demir ise, "Kampanya başladığından beri düğünlerde silah atma olayı belirgin bir şekilde azaldı. Vatandaş biraz daha bilinçlendi. Artık düğün sahibine şunu söyleyebiliyor: ’Silah atarsan ya da attırırsan düğününden kalkar giderim.’ Bu çok önemli bir aşama. Umuyoruz bir yıl içinde vatandaşlarımızın da duyarlılığı ile bu ilkel silah magandalığını bitireceğiz" diye konuştu.

Düğün sahibi Erol Demir, "Bu gece gördüm ki eskiden silahla yapılan düğünlerden, silahsız yapılan düğünler çok daha huzurlu. Hem konuklar rahat etti hem de biz birine bir şey olacak mı korkusu yaşamadık" ifadelerini kullandık.

Düğüne katılan misafirler ise bu kampanyayı düzenleyenlere teşekkür ettiler.