Gaziantep Ticaret Borsası, muharrem ayı münasebetiyle Borsa Cami ve Buğday pazarında aşure ikramları gerçekleştirdi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) her yıl geleneksel olarak düzenlediği muharrem ayı aşure ikramlarını bu yılda sürdürdü. GTB yemekhanesinde özel olarak hazırlanan yaklaşık bin kişilik aşure, GTB meclis üyeleri ve personelleri tarafından Cuma namazı sonrası Ticaret Borsası Camii avlusu ve Buğday Pazar’ı içerisinde üyeler ile esnafa ikram edildi. Aşure ikramlarına borsa hizmet binasının içerisinde yer aldığı buğday pazarı ve çevresinde de gün boyu devam edildi. GTB üyesi işletmelerin ve nakliyecilerin yoğunlukta bulunduğu bölgede çok sayıda üye ve iş yerine aşure dağıtıldı.

Aşure paylaşmanı simgesi

Gaziantep Ticaret Borsası’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği aşure ikramlarıyla ilgili açıklamada bulunan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, aşurenin paylaşmak ve hatırlamak adına özel bir mana taşıdığını söyledi. Kültürümüzde çok ayrı bir yeri bulunan aşureyi, paylaşmak, hatırlamak, ebedi kardeşlik ve dostluk adına bir nimet olarak gördüklerini kaydeden Tiryakioğlu, “Kadim medeniyetimizin en güzel kültür ve inanç zenginliklerini bünyesinde barındıran aşure, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin önemli sembollerinden birini de oluşturmakta. Geleneksel aşure ikramlarımızla geleneklerimizi yaşatmayı, dostluk ve kardeşlik bağlarımızı pekiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Müslümanların yüreğini yakan Kerbela olayının da bu zaman dilimi içerisinde yaşandığına dikkat çeken Tiryakioğlu, aşurenin Kerbela’da yaşanan acı olayların hatırlanması, haksızlık ve zulüm karşısında Hz. Hüseyin gibi dik durulması açısından da ayrı bir duygu ifade ettiğini dile getirdi.

Tiryakioğlu, açıklamasında ayrıca Muharrem ayının ve aşure gününün tüm Müslüman aleminin kurtuluşuna ve refahına vesile olmasını sözlerine ekledi.