Sultanbeyli Belediyesi’nin arazisini tahsis ettiği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle yapılan Hamidiye Halk Kütüphanesi’nin açılışı İstanbul Valisi Vasip Şahin katılımıyla gerçekleşti.

Sultanbeyli Belediyesi’nin arazisini tahsis ettiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çalışmalarıyla tamamlanan Hamidiye Halk Kütüphanesi, hizmete açıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin’in açılışına katıldığı kütüphane, ilçede kullanıma açılan 6’ncı kütüphane oldu. Kurdele kesilmesinin ardından açılışı yapılan kütüphaneyi Vali Vasip Şahin, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve beraberindeki heyet birlikte gezdi.

“Okumak atmosfer işidir”

Kütüphane açılışında konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Kütüphaneler öğrenciler için okullar için kuruluyormuş gibi anlaşılıyor. Elbette öğrenciler istifade edecek ancak mahalleli yetişkinlerimiz de istifade edecekler. Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz diyen bir inanca sahibiz. Bundan sonra kartopu gibi büyüyüp kütüphanelerin sayısını artıracağız. Ne yaparsak yapalım okumak hem bir atmosfer işidir hem de bir mekan işidir. Eğer atmosferi oluşturamazsanız ne yaparsanız yapın okutamazsınız” dedi.

“Şu anda 100 binin üzerinde kitaba sahibiz”

İlçedeki 6’ncı kütüphanenin açıldığını belirten Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Kitabın dünyası ayrıdır, çehresi başkadır. Kitap okuyup hayatını kitapla zenginleştiren kişi ayrıcalıklıdır. Dinimizin ilk emri okudur, her şey okumakla başlar okumakla devam eder. Okuduğumuz her kitapta kendimizden bir parça buluruz. Çok okuyarak devletimize yararlı bireyler olacağız. Buraya başladığımda 2-3 bin civarı bir kitaba sahipti Sultanbeyli. Şu anda 100 binin üzerinde bir kitaba sahibiz” ifadelerini kullandı.