Antakya’da İtfaiye Haftası dolayısıyla fotoğraf sergisi açıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün kazalardan ve yangınlardan derlediği fotoğraflar, bir alışveriş merkezinde sergilendi.

Etkinlikte konuşan Hatay Büyükşehir İtfaiyesi 1. Bölge Müdürü Ramazan Yücedal, 2014 yılından bu yana itfaiye aracı sayısını 50’den 97’ye çıkarttıklarını söyledi. 15 ilçede hizmet verdiklerini kaydeden Yücedal, "Göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana Hatay’ın her noktasına düzgün hizmet verebilmek için durmadan, yorulmadan tüm Hatay İtfaiyesi olarak çalışmaktayız. İşimiz insan hayatı üzerine kurulu olduğu için hassas davranmak, hızlı müdahale etmek, eğitimli personel yetiştirmek zorundayız" dedi.

Bu sorumluluk bilinciyle yürüttükleri çalışmalar kapsamında 2014 yılından bu yana itfaiye aracı sayısını 97’ye, personel sayısını 405’ten 750’ye çıkarttıklarını belirten Yücedal, "Hizmet verdiğimiz istasyon sayısı 12 ilçe iken şuanda 15 ilçenin tamamında hizmet vermekteyiz. Ayrıca 3 adet mobil istasyon ve 2 adet müfreze istasyonu daha kurduk. Bugüne kadar irili ufaklı 62 bin olaya müdahale ettik. Bu çalışmaların yürütülmesinde Hatay Büyükşehir İtfaiyesi’nde çalışan tüm personelimizin emeği var" diye konuştu.

Etkinliğe İtfaiye Amiri Murat Bilgin ve Mustafa Emre Yücedal’da katıldı.