Hatay’ın ana vatana katılışının 78. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Antakya Atatürk Anıtı önündeki törende Hatay Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Dolar ve Garnizon Komutanı Albay Mehmet Atila Kayı anıta çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Antakya Şehitliği’nde devam eden programda, çelenk sunumunun ardından Vali Ata şeref defterini imzaladı.

Saygı atışı yapılmasının ardından konuşan Vali Ata, tarihi ve kültürel yapısıyla ülkemizin eşsiz bir parçası olan Hatay’ın ana vatana ilhakının Cumhuriyet tarihinin bugün de gururla yaşanılan hadiselerden biri olduğunu ifade etti. Birlik ve beraberliğin tüm ordulardan daha güçlü olduğunun altını çizen Vali Ata, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün siyasi dehası ve Hataylıların büyük mücadele azmi ile gerçekleşen bu hadise, birlik ve beraberliliğin tüm ordulardan daha güçlü olduğunun da bir sembolü olarak bugün bizlere ilham kaynağı olmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ata ve beraberindekiler, şehitliği ziyaret ederek, şehit ailelerine karanfil dağıttı. Ardından Kur’an-ı Kerim okundu.