Edirne’de, yurt dışında çalışarak biriktirdiği 1 milyon TL’ye yakın parasını, ölen eşinin adını yaşatmak ve çocukların hizmetlerinde kullanılmak üzere Çocuk Evleri Sitesi yapımı için bağışlayan 77 yaşındaki Melahat Datenin hayatını kaybetti.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde kolon kanseri tedavisini gören Datenin, kanser mücadelesine yenik düşerek bugün hayatını kaybetti. Edirne’nin Büyükdöllük köyünde öğle namazını müteakip toprağa verilecek olan Datenin cenazesine başta Edirne Valisi Günay Özdemir olmak üzere il protokolünün katılacağı bildirildi.

Yaklaşık bir buçuk yıl önce Melahat Teyzenin yapmış olduğu bağışları ile yapılan 40 çocuk kapasiteli, bin metrekare kapalı alana sahip, Melahat Hulusi Datenin Sevgi Evleri Sitesi geçen yıl düzenlenen törenle hizmete açılmıştı.

Sevinçten konuşamamıştı

Birikiminin 1 milyon TL’sini bağışlayan yardımsever Melahat Datenin ise konuşma yapmak için kürsüye çağrıldığında sevinçten ne diyeceğini bilememişti. Kürsüye yürürken, ’Sevinçten ne diyeceğimi bilemiyorum yavrum, ne desem’ diyen Datenin, eşinin vasiyetini yerine getirdiğini ifade ederek, "Bugünleri bana gösterenlerden Allah razı olsun. Ne diyeceğimi bilmiyorum sevinçten. Biz zamanında yapamadık, beyim yapamadı. Servetim helal olsun. Yavrularım yaşasın. Zaten ne anlatacağımı bilemiyorum be kızanım, Allah bu bağışı yapmamı sağlayanlardan razı olsun, tüm herkese hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı.

25 yıl metal fabrikasında çalışmıştı

Servetinin 1 milyon TL’ye yakınını bağışlayan Melahat Datenin, 1969 yılında Almanya’ya giderek orada 25 yıl metal fabrikasında çalıştı. 55 yaşındayken emekli olan ve Türkiye’ye döndükten sonra Büyükdöllük köyünde tarla satın alan Melahat Datenin, çocuk sitelerinin açılmasıyla birlikte vefat eden eşinin vasiyetini yerine getirmenin sevincini yaşamıştı.