Van Tuşba Ziraat Odası tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen proje kapsamında hayvanlardan insana bulaşan hastalıklar hakkında çiftçiler bilgilendiriliyor.

Tuşba Ziraat Odası tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına sunulan ‘Zoonoz Hastalıklarla Mücadele İle İlgili Çiftçi Eğitim Projesi’ destek almaya hak kazandı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar (Zoonozlar) ve korunma yollarını içeren bir proje hazırladıklarını belirtti. DAKA tarafından desteklenen proje kapsamında Van’da sıklıkla görülen şarbon, kuduz, bruselloz, toksoplazmoz, çiçek hastalığı, şap hastalığı ve tüberküloz (verem) hastalıkları hakkında grup köylerde bilgilendirme çalışmalarına başladıklarını ifade eden Hasan Özgökçe, “Bu hastalıklar konusunda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Yücel tarafından çiftçilerimize bilgilendirme yapılmaktadır. Ayrıca yönetim kurulu üyelerimiz, odamız bünyesine yeni alınan ve ücretsiz olarak köylerde danışmanlık hizmeti verecek olan beş ziraat mühendisi tarım danışmanı arkadaşımız da bu çalışmalara katılıyorlar” dedi.

Hasan Özgökçe, Van’da sıklıkla görülen hayvan hastalıklarının insanlara bulaşması ve korunma yollarını anlatan bir kitapçık da hazırladıklarını belirterek, çiftçilerimize ayrıca bu kitapçığı dağıtarak çevrelerindeki insanları da bilgilendirmelerini sağladıklarını kaydetti.