Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı seçimlerini İbrahim Mutur kazanarak, güven tazeledi.

İlçede bir düğün salonunda yapılan olağan genel kurul toplantısı ve seçim, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. 3 adayın yarıştığı seçimlerde mevcut başkan İbrahim Mutur 641 oyla başkan seçildi.

Seçim öncesi konuşma yapan İbrahim Mutur, "9 Şubat 2014’te bize vermiş olduğunuz yetkinin tazelenmesi için huzurlarınızdayız .Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimini İlk günkü heyecanımızla adayız.Şehitler diyarı Çanakkale ilinin en büyük ilçesi olan Biga esnaf ve sanatkarlarıyla ile sanayisi ile tarım ve hayvancılığı ile üniversitesi ile çağdaş yaşamı destekleyen farklı kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı Güney Marmara’nın en şirin ilçesidir. Bizlerde Esnaf ve Sanatkarlar olarak gelişen ve büyüyen Biga’mıza katma değer yaratmaktan onur duyuyoruz. Esnaf ve Sanatkarlanr ekonominin temel taşıdır. Esnaf ve sanatkarları desteklemeyen hiçbir toplumun geleceği aydınlık olamaz. Ahilik kültüründen gelen bu geleneği yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Görev yaptığımız 4 yıl boyunca vaat ettiklerimizi yerine getirmenin haklı gururu içerisindeyiz. Hiçbir siyasi yapılanmanın içerisinde olmayan bağımsız ve bağlantısız bir oda yönetimiyiz" dedi.

Genel kurulda Zafer Demirbaş,İbrahim Mutur ve Erkan Yaşar’ın listeleri yarıştı. 1319 oyun kullanıldığı seçimde Zafer Demirbaş 106, Erkan Yaşar 572,İbrahim Mutur ise 641 oy aldı. Başkan seçilen Mutur’un yönetim kurulu Mesut Koyuncu, Ersin Erkap, Hakkı Berber,İrfan Arı, Hakan Kar,Mümin Biricik, Murat Köse, Murat Ceylan’dan oluştu.