Adana İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Hüseyin Avni Coş'un başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, Vali Coş'un yanı sıra Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, İş-Kur Müdürü Haşim Meydan ve kamu kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan faaliyet raporunun sunumu ve yürütme kurulunun almış olduğu kararların değerlendirilmesiyle başlayan toplantıda konuşan Prof. Dr. Azmi Yalçın, 2013 yılının ilk üç aylık döneminde 309 kursun açıldığını ve 1227 kişinin kurslara devam ettiği bildirildi.

Prof.Dr. Yalçın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İş-Kur İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmada, sosyal yardım alan kişileri bilgilendirmek üzere iş ve meslek danışmanları görevlendirerek, vakıflara müracaat eden vatandaşların bilgilendirildiğini söyledi.

Vali Coş ise mesleki eğitim verilmesi amacıyla açılacak kurslara katkı sağlaması açısından meslek liselerindeki atölye ve sınıfların da kullanılabileceğini söyledi.

Adana'da meslek kurslarının açılmasıyla ilgili mekan sorunu olmadığını kaydeden Vali Coş, "Yerel yönetimlerimizin, merkezi idareye ait kuruluşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın ellerindeki bütün imkanlarını en iyi şekilde kullanmaya odaklandığımız zaman, herhangi sorunumuz olmadan en iyi eğitimi kursiyerlere verebiliriz." dedi.

Açılacak mesleki eğitim kurslarının, işverenlerin aradığı kriterlere uygun olması gerektiğine de dikkat çeken Vali Coş, "Bu kurslarda, istihdama katkı koyulmasını sağlayacak çalışmalar yapmamız lazım. Bu anlamda güzel çalışmalar var fakat bu çalışmaları hep beraber elbirliği ile arttırmamız gerekiyor." dedi.