Yapılan araştırmaların gösterdiği üzere artık popülerlikler de televizyonla olan bir şey olmaktan çıktı. Geçmişte daha çok televizyon ile popüler olan insanlar artık internet üzerinden milyonlarca kişiye duygu, düşünce ve faaliyetlerini iletebiliyorlar. Elbette instagram kullanıcıları içinde durum böyle olduğundan instagram takipçi hilesi konusuna değinmeden geçemeyeceğiz.

Öncelikle instagram hakkında bir şeyler söylememiz gerekirse elbette ilk söyleyeceğimiz şey dünya da olduğu gibi Türkiye’de en çok tercih edilen sosyal medya ağlarından birisinin instagram olduğunu söylemek olacak. Elbette internet fenomenlerini ortaya çıkaran sosyal medya ağlarının önde gelenlerinden birisi olduğunu söylemekte gerekir. Peki instagram beğeni hilesi ile çok fazla beğeni ve takip nasıl oluyor diye merak ettiniz mi?

Eğer bu sorunun cevabını merak ediyorsanız doğru sayfa da okuma yapıyorsunuz. Sanılanın aksine sizinde tahmin ettiğiniz gibi birçok internet fenomeninin popülerliğini artıran durum maalesef gerçekçi kriterler olmayabiliyor. Instagram takipçi kasma adı altında çeşitli yöntemlerle küçük ücretler ödeyerek birçok takipçi ve beğeni kazanılabiliyor. Aslında sadece bu sosyal medya ağı için bunu söylemek doğru olmaz. Aynı türden uygulamalar hemen tüm popüler sosyal ağlar içinde geçerlidir.

Peki takipçi ve beğeni sadece kişisel egoları tatmin etmek için mi yapılıyor? Elbette hayır. Aslında bu uygulama birçok neden için yapılabiliyor. Bunlardan birkaçından bahsetmek gerekirse, bu duruma özellikle sosyal medya üzerinden yapılan ticaretler için kurulmuş sayfaları örnek gösterebiliriz. Öte yandan insan kaynağına ihtiyaç duyulan birçok farklı nedende bunu gerekli kılabiliyor, örneğin sizinle aynı sektörde faaliyet gösteren bir rakipten daha güçlü görünmeyi ve beraberinde gelen artı kazanımları tetikleyebiliyor.