Kartal Belediyesi tarafından oluşturulan İşitme Engelliler Orkestrasının Engelsiz Yaşam Fuarı kapsamında yaptıkları müzikleri kendilerinin dışında herkes dinledi. Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası’nın performansı dinleyenleri mest etti.
Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz tarafından kurulan ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası, sergiledikleri performanslarla CNR Expo’da düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da damga vurdu. Renklerle ve şekiller yardımıyla kulakla değil kalp gözüyle yaptıkları müzikleri dinleyen vatandaşlar, işaret diliyle grup üyelerini uzun süre alkışladı. Engelsiz Yaşam Fuarına katılan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, grup üyelerini tek tek tebrik ederek, çaldıkları müzikleri hayranlıkla dinledi. İşitme Engelliler Orkestrasının vurmalı çalgılar, klavye ve basgitarla yaptıkları müzik fuara katılan vatandaşları mest etti.

İşitme engellilerin müziklerini kendilerinin dışında herkes dinledi
Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, görev geldikten sonra yaptığı çalışmalar sonucunda kurulan İşitme Engelliler Orkestra grubu Engelsiz Yaşam Fuarı’nda sahne aldı. İşitme Engellilerinden oluşan grubun seslendirdikleri parçalar fuara katılanlardan büyük beğeni topladı. Düzenlenen etkinliğin en farklı tarafı ise grup üyelerinin renkler ve işaretler yardımıyla çalmış oldukları eserleri kendilerinin dışında herkesin dinliyor olmasıydı. İşitme engellilerin performansları fuara katılan vatandaşları kendilerine hayran bıraktı.

“Ne kadar engelli var bilmeliyiz ki engel cinsine göre hizmet planlayalım”
Engelsiz Yaşam Fuarına katılarak İşitme Engelliler orkestrasını dinleyen Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “Kendi bölgesinde kaç tane engelli var onun verilerini tutabilmek yerel yönetimlerin en büyük sorunlarından bir tanesidir. Devlet dahil olmak üzere bu kayıtlar hiçbir yerde yok. 2009 yılında biz göreve geldiğimiz zaman bin 100 civarında kayıtlı engelli vardı, şu an ise 5 bin rakamına ulaştık. Bir toplumun yüzde 8’i engelliyse demek ki Kartal’da 40 bine yakın engelli var. Bizim görevimiz ilçede kaç tane engelli var, bilmeliyiz ki engellilerin engel cinsine göre hizmetimizi ona göre planlayalım” dedi.

“Kartal’da engel yok”
Engelli bireylerin hayatın içerisinde olduğunu vurgulayan Başkan Öz, “Kartal Belediyesinin standında özel notalarla çaldıkları parçaları dinledik. En güzeli de işitme engelliler orkestrasının solisti görme engelli olmasıydı. Kartal Belediyesi bünyesinde İşitme Engelliler Futbol Takımımız var, Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Folklor ekibimiz var. Yani buradan anlıyoruz ki onlar hayatımızın içerisinde. Bizim Kartal Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda Kartal’da engel yok diyoruz. Engelsiz hayat dediğimiz hayatı el birliğiyle hep beraber kurmamız gerekiyor” diye konuştu.