İstanbul İtfaiyesi’nin kuruluşunun 303’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında tulumbacılar, Sultanahmet Meydanı’nda yangın tatbikatı yaptı. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tatbikatta, bugünün modern yangın söndürme aracı robot tulumba da görev yaptı.

İstanbul İtfaiyesi’nin kuruluşu’nun 303’üncü yıldönümü kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Her gün binlerce turistin ziyaret ettiği mekanlardan biri olan Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte 1714 yılında görev yapan tulumbacılar o günün imkanlarıyla yangın söndürme tatbikatı yaptı. Mehteran takımının gösterisi ile başlayan programa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, çok sayıda itfaiye ekibi ve vatandaşlar katıldı.

Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tatbikatta, tulumbacılar kendilerine özgü naralar eşliğinde yangın söndürdü. Önce alana kurulan maket konaktan dumanlar yükseldi. Ardından tulumbacılar yangına müdahale etti. Söndürülen yangının ardından ferman okundu ve tulumbacılar dua etti. Daha sonra bugünün endüstriyel yangınlarında kullanılan tulumba robot, yangın söndürme tatbikatına katıldı. Etkinlikte itfaiyenin dünü ve bugünü bir araya getirildi. Tatbikatı ilgiyle izleyen vatandaşlar gösteriyi cep telefonlarıyla kaydetti.