İstanbul’un Maltepe ilçesinde bulunan 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı Nurettin Baransel Kışlası’nın taşınması işlemleri sürüyor. Bu kez kışladaki mühimmat, güç kaynakları ve tekerlekli askeri personel taşıyıcıları İslahiye’ye getirildi.
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehir merkezlerinde bulunan kışlaların şehir dışına taşınması kararı alınmıştı. Bu kapsamda İstanbul’un Maltepe ilçesinde bulunan 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na ait tanklar, zırhlı personel taşıyıcılar (ZPT) ve fırtına obüsleri, Kurban Bayramı öncesinde trenle Gaziantep’in İslahiye ilçesine taşınmıştı. Bayram sonrasında da süren taşınma işlemi kapsamında bugün ise trenlerle mühimmat, güç kaynakları ve tekerlekli askeri personel taşıyıcıları ilçeye getirildi.
Vagonlarla tren garına getirilen mühimmat, güç kaynağı ve askeri personel taşıyıcıları buradan İslahiye 106. Topçu Alay Komutanlığı’na götürüldü.
Öte yandan, kışlanın taşınma işlemine şimdilik ara verildiği, nakillerin yaklaşık bir hafta sonra yeniden başlayacağı öğrenildi.