İtalyan Andrea ile Brezilyalı Maria bisikletleriyle Japonya’ya gitmek için çıktıkları yolda Düzce’de mola verdiler. Makedonya, Kosova üzerinden Türkiye’ye gelen bisikletli çift, Japonya’ya ulaşabilmek için pedal basıyor.

İtalya’dan yola çıkan iki maceraperest bisikletle Japonya’ya gidiyor. İtalyan Andrea Di Paolo ile Brezilyalı Maria Yumi çıktıkları uzun yolculukta Düzce’de mola vererek dinledinler. Düzce Bisiklet Kulübü Başkanı Birol Aksu tarafından karşılanan ikili, hem Türkiye’de hem Düzce’de olmaktan dolayı memnun olduklarını söylerken, Türk insanının çok dost canlısı olduğunu da belirttiler.

Düzce Bisiklet Kulübü Başkanı Birol Aksu, Andrea ve Maria gibi bisikletle yolculuğa çıkanların Japonya güzergahının uzun olması nedeniyle bütün bisikletlilerin hedef rotası olduğunu dile getirdi.

Birol Aksu, “ Bisikletli arkadaşlarımız Bolu’dan Gürcistan ve Azerbeycan üzerinden rota çizmişler. Japonya turu bisikletçilerin hayallerinden biridir. Dünya turuna çıkan bisikletlilerin çoğu Japonya’ya gidiyorlar. Bu turlar 7, 8 ay, 1,5 yıl gibi sürebilen turlardır. Asya’nın en ucunda yer aldığı için Japonya onlar için ideal. En heyecanlı turlardan biri” dedi.

Bisikletli maceraperest bisikletçi çiftten Andrea Di Paolo ise; “Türkiye’ye Makedonya ve Kosova gibi ülkeleri geçerek geldik. Türkiyeyi ve Türk insanını çok sevdik. Bizlere çok yardımcı oldular. Hedefimiz Japonya. Buraya gidebilmek için pedal basacağız” dedi.

Ardından bisikletli maceraperest bisikletçi çift bisikletlerini kontrol ederek Japonya’ya gitmek için yola çıktılar.