İZMİR (AA) - İzmir'de Ankara'daki terör saldırısına tepki göstermek amacıyla toplanan ve izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti, 66 kişi gözaltına alındı.

HDP İzmir İl Başkanlığı'nın çağrısıyla Ankara'daki patlamayı protesto etmek için Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan çeşitli siyasi partilerden ve STK'lardan oluşan bir grup, bir süre slogan attı.

Daha sonra Basmane Meydanı'na yürümek isteyen gruba, polis izin vermedi. Gündoğdu Meydanı'na yönlendirilen grup, buradan da Cumhuriyet Meydanı'na yürümek isteyince polis gruba dağılmaları yönünde uyarı yaptı. 

Dağılmayan grup, polise taş ve havai fişek attı. Gündoğdu Meydanı'ndan tekrar Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişine yönelen grup, Talatpaşa Caddesi'ni trafiğe kapattı, bu caddeye çıkan sokaklara barikat kurdu, barikatları ateşe verdi. 

Grubu ısrarla dağılması yönünde uyaran polis, TOMA'lardan sıkılan basınçlı suyla grubu dağıttı. Ara sokaklara dağılan gruptakilerden 66 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların, görüntülerde, polise taş attığı ve vatandaşları polise karşı kışkırttığı tespit edilen kişiler olduğu belirtildi. İzinsiz gösteride bir başkomiser ve bir başpolisin atılan taşlardan yaralandığı ve 2 polis aracının zarar gördüğü öğrenildi.