İZMİR (AA) - İzmir'de alkol zehirlenmesi iddiasıyla hastaneye kaldırılan 3 kişinin ölümüyle ilgili 1 kişi aranıyor. 

İzmir'in Konak ilçesi Betonyol semtinde iki market ve bir manavdan farklı zamanlarda aldıkları sahte rakılar nedeniyle zehirlenerek öldükleri iddia edilen 3 kişinin aynı semtte farklı adreslerde oturan Haluk Ulutürk (50), Alempenah Candar (63) ve Ömer Akgün Yüngeviş (59)  olduğu belirlendi. 

Olayla ilgili sahte rakı sattığı iddia edilen marketler ve manava gece geç saatlerde polis ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu iş yeri sahipleri İ.Ç, M.Ç, H.Ç, H.B ve H.B gözaltına alındı. Şüpheli Ş.S'nin ise arandığı bildirildi. 

Öte yandan önceki gece içtiği sahte içkiden zehirlenerek ölen Ömer Akgün Yüngeviş’in ev arkadaşı Mehmet Yılmaz Durgun, evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, sahte içkiyi ucuz olduğu için tercih ettiklerini, olay gecesi aynı içkiden kendisinin de içtiğini ancak az içmesi nedeniyle herhangi bir sorun yaşamadığını tahmin ettiğini söyledi.

Yüngeviş, şöyle konuştu:

"O gün bu içkiyi içtikten sonra Ömer'in eli yüzü kan ter içindeydi. 'Hadi elini yüzünü yıka' dedim. Saat 17.00 civarıydı, pek iyi görünmüyordu. Hafiften 1-2 tokat vurdum yüzüne. 'Ben görmüyorum, kör oldum' dedi. O zaman 112’yi aradım. Hastanede hayatını kaybetti." 

Öte yandan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de arama yaptıkları evde pet şişelerdeki rakılara el koyduğu belirtildi. 

Konak ilçesine bağlı Hatay semtinde faaliyet gösteren iki market ve bir manavdan farklı zamanlarda alışveriş yapan 10 kişi, sahte içki nedeniyle rahatsızlanınca hastanelere müracaat etmiş, olayda 23 ve 24 Kasım'da 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Katip Çelebi Üniversitesi Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altında bulunan 7 kişinin ise hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirilmişti.

Olayla ilgili ise 5 kişi gözaltına alınmıştı.